11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodijeljene nagrade u akciji „Biramo najbolje u turizmu u ugostiteljstvu – Tivat 2017“

Nagrađeni – foto Boka News

Turistička organizacija Tivat na prigodnoj svečanosti u hotelu Palama u srijedu je dodjelila nagrade u akciji „Biramo najbolje u turizmu u ugostiteljstvu – Tivat 2017“.

Dodjela priznanja Turističke organizacije Tivat organizovana je po drugi put sa ciljem    unaprijeđenja kvaliteta usluga, razvijanje gostoprimstva, podizanja turističke kulture i turističke ponude Tivta.

Simbol ovogodišnje nagrade „Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu – Tivat 2017“ je svetionik.

„Turizam je najznačajnija privredna grana naše države i generalno grada, a među brojnim atrakcijama mi smo se ove godine odlučili za svetionik kojih je u Tivtu 14, a upravo ovaj 15 sija svjetlošću uspjeha i kompanija i pojedinaca koji su zavrijedili priznanje u različitim kategorijama. Oni svojim uspjehom dižu turizam na jedan veći nivo u Tivtu“, kazala je dirketorica Turističke organizacije Gabrijela Glavočić.

Pema ocjeni žirija, koga su činili predstavnici TOT-a,  Opštine Tivat, turističke privrede, kulture, medija, dodijelio je ukupno 22 nagrade u kolektivnoj i pojedinačnoj konkurenciji.

Nagrada za najbolje preduzeće pripala je kompaniji Luštica Bay, za najuspješniji ugostiteljski objekata proglašen je Hotel Palma.

U kategoriji najboljih restorana prvo mjesto Volat, za najabolji cafe bar  Marquise, najbolja picerija Recoleta, konoba Bachhus, poslastičarnica Minjon.

U drugoj kategoriji za najbolje u pružanju usluga smještaja proglašeno je domaćinstvo Tamare i Miroslava Jovičića, za najbolju turističku agenciju Sip travel, najbolja turistička manifestacija je Purgatorije a u kategoriji sredstava informisanja najboljom je proglašena  emisija Radio suncobran – Radio Tivat. Za najbolju plažu proglašena je plaža Waikiki.

Nagrade

Za njabolje pojedince proglašeni su direktor Dejan Davidović – Al Posto Giusto, za najbolji hotelsko ugostiteljskog radnika Ivo Franović – Library bar, za najbolje novinare nagrade su dobili Zora Krstović i Željko Komnenović, najljubazniji taksista je Emil Petković, a najbolji komunalni radnik je Elvison Kameri.

U kategoriji inovativnost u turizmu prvo mjesto je pripalo kompaniji Discover Montenegro, za najbolju fotografiju koja promoviše turističke vrijednosti Tivta prva nagrada pripala je Miku Đuričiću.

Posebna nagrada za doprinos u turizmu pripala je bivšem gradonačelniku Tivta Miodragu Kankarašu te specijalna nagrada za doprinos u turizmu pripala je Školskom brodu Jadran.

Nagrade su uručili gradonačelnica Tivta Snežana Matijević, direktorica TOT Gabrijela Glavočić i predsjednik IO TOT Frano Bošković.

Nakon usvajanja novog Pravilnika izbor i dodijela priznanja u narednom periodu umjesto na tri organizovaće se svake pete godine.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije