Dobrota – ruše i parapete, graditeljsko nasleđe …

Dobrota -rušenje parapeta - foto Radio Kotori
Dobrota -rušenje parapeta – foto Radio Kotori

“U Dobroti na donjem putu kod palaca Dabinovića srušen je parapet. Molim vas da, ukoliko ste u mogućnosti, objavite ovu vijest kako bi neka od nadležnih institucija možda reagovala” – stoji u pismu slušaoca Radio Kotora koji se obratio u namjeri da skrene pažnju javnosti na tretman parapeta kao našeg graditeljskog nasljeđa.

Više puta je Radio Kotor upozoravao na krađe kamena i oštećenja parapeta uz put Muo – Stoliv, a sada u srcu Dobrote vidimo kako, pretpostavljamo “investitorski”, parapet uklanja kobra.

Dobrota -rušenje parapeta - foto Radio Kotori
Dobrota -rušenje parapeta – foto Radio Kotori

Očekujemo odgovore nadležnih…

Kameni parapeti su jedno og glavnih obilježja tradicionalne primorske arhitekture u ovom dijelu Boke koji je, inače, pod zaštitom UNESCO-a.

2 Komentari

  1. Nema nam mira vise, Rusi i Šarplaninci su nas zatrpali…čine što je njih volja, ali opet mi smo krivi što smo ih puštili ovamo, lijepo dičekali i primili a sad nam ruše našu tradiciju i kulturu…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.