16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dobra turistička posjećenost za praznike

Tivat - Porto
Tivat – Porto

U Crnoj Gori trenutno boravi oko 18.000 turista, što je za 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Najveći porast broja turista bilježi Ulcinjska rivijera, gdje trenutno boravi oko 5.000 gostiju, a juče je bilo blizu 15.000 izletnika.

Kapaciteti većine hotela na primorju popunjeni su tokom praznika. U hotelima na Budvanskoj rivijeri prvi gosti su tradicionalno Francuzi, Britanci i Rusi, a sve je više i “casino” gostiju koji zabavu nalaze u hotelima Maestral i Splendid.

“Značajan broj turista kako domaćih, tako i onih iz inostranstva, u Budvu je privukao i atraktivan program Međunarodnog turističkog karnevala koji se održava na trgovima Starog grada od 1. do 3. maja”, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije NTOCG.

Dobru popunjenost bilježe i ostali primorski gradovi, u kojima se takođe održavaju brojne kulturne i zabavne manifestacije, a u ponudi su i praznični paket aranžmani.

U Tivtu tokom praznika boravi i 700 studenata, profesora i asistenata sa 30 visokoobrazovnih institucija iz regiona, koji učestvuju na “Međunarodnom kongresu fakulteta za turizam i hotelijerstvo”.

Za prvomajske praznike u Kotoru uplovilo je osam kruzera. Povećan je broj posjetilaca iz Dubrovačko neretvanske županije, te je broj izletnika u porastu oko 33 odsto u odnosu na isti period prethodne godine .

Kotor - Foto Klaudio Katelan
Kotor – Foto Klaudio Katelan

U Herceg – Novom sa regatom Terra di mare stiglo je oko 600 gostiju iz Italije, jedriličari sa članovima porodica, turisti, privrednici.

Boka Kotorska
Boka Kotorska

Turistička sezona u Ulcinju ove godine je počela 3. aprila, a za vrijeme prvomajskih praznika HTP Ulcinjska rivijera pripremila je promotivne paket aranžmane za boravak na Adi Bojani.

U Baru su takođe, organizovana kulturna i sportska dešavanja, a hotel Princess je pripremio posebne povoljnosti za boravak tokom praznika.

Prvomajski praznici najvaljuju i početak ljetnje turističke sezone u sjevernim krajevima naše zemlje.

“Tradicionalno 1. maja, otvorene su za posjetioce kapije Nacionalnog parka Biogradska gora, dok na Žabljaku počinje sezona splavarenja, a brojne su i druge mogućnosti za aktivan boravak u prirodi, što je naročito popularan segment naše turističke ponude za turiste iz Zapadne Evrope”, navedeno je u saopštenju Nacionalne turističke organizacije NTOCG.

Perast - Mađ 1. maj 2015 - Foto Boka News
Perast – Mađ 1. maj 2015 – Foto Boka News

Hotelijeri na Žabljaku i u Kolašinu spremno dočekuju turiste tokom praznika, a primjetno je veće interesovanje posebno domaćih turista. Hotel “Bianca Resort&Spa”, u ovom periodu ima u ponudi atraktivne velnes i spa paket aranžmane.

Hotel u ovom periodu bilježi dobru popunjenost, pretežno domaćim gostima, ali i gostima iz zemalja okruženja.

Budva karneval
Budva karneval

Prvomajski praznici, tradicionalno predstavljaju početak ljetnje turističke sezone, a u NTO očekuju da će dobra popunjenost većine hotelskih kapaciteta biti nastavljena i tokom ljetnjih mjeseci.

Najčitanije