15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Dobar kvalitet morske vode na kupalištima

Tivat foto Boka News
Tivat foto Boka News

Na većini crnogorskih kupališta morska voda je sanitarno ispravna i bezbjedna za kupanje i rekreaciju, pokazuju analize Morskog dobra.

Kako su saopštili, rezultati analize kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište koje je Institut za biologiju mora sproveo od 1. do 4. avgusta pokazali su da je na 92,3 posto kupališta kvalitet morske vode bio K1 klase, a na 7,7 posto kupališta  K2 klase.

“Od ukupno 14 kupališta u Ulcinju, na 13 kvalitet je bio K1, a na 1 kupalištu K2 klase. Kvalitet morske vode K1 klase bio je na svih 10 kupališta u Baru i svih 23 kupališta u Budvi. U opštini Kotor od  ukupno 14 kupališta, na 12 kvalitet je bio K1, a na 2 K2 klase. U Tivtu, od 9 kupališta uključenih u program monitoringa na 6 je kvalitet bio K1 klase, a na 3 K2 klase. Kvalitet morske vode na svih 24 kupališta  u Herceg Novom bio je K1 klase. Ponovljenim analizama uzoraka morske vode na Maloj plaži u Ulcinju i kupalištu kod „Vile Perla“ u Herceg Novom nije utvrđeno prisustvo mikrobiološkog zagađenja”, navodi se u saopštenju.

Rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode kao i podaci o temperaturi mora, temperaturi vazduha i salinitetu  za svako pojedinačno kupalište mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji koja se nalazi na Internet stranici www.morskodobro.com.

Najčitanije