18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Do Budve bez zastoja od 20. juna

Budva - Zavala
Budva – Zavala

I pored najava da bi radovi na rekonstrukciji magistralnog puta Podgorica-Budva mogli biti gotovi 1. juna, to se nije desilo. Sezona je praktično počela, kolone automobila su velike, a na nekim mjestima je i totalna obustava saobraćaja na tri sata.

Kako sada stvari stoje, do Budve će se bez zastoja moći doći tek 20. juna, kada će svi radovi biti okončani.

Direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača rekao je Dnevnim novinama da se radovi na dionici puta M-2 od Cetinja do Budve trenutno se izvode na tri dionice i biće završeni u periodu od 10. do 20. juna 2016. godine.

“Projekat rekonstrukcije na lokalitetu Obzovica-Brajići u dužini od četiri kilometra planiran je za završetak do 10. juna. Projekat izgradnje treće trake, lokalitet Markovići, u dužini od 4,5 kilometara biće završen do 15. juna, dok je završetak radova na projektu spajanja bulevara Budva i Bečići sa rekonstrukcijom Cetinjske raskrsnice planiran za 20. jun”, objasnio je Parača.

Rokovi za izvođenje radova na ovim lokacijama su definisani, kako tvrdi Parača, propisanim ugovorima.

“Za projekat rekonstrukcije na lokalitetu ObveznicaBrajići ugovoreni rok je 14. jun, a za izgradnju treće trake, lokalitet Markovići 28. jun. Za projekat spajanja budvanskog i bečićkog bulevara ugovoreni rok je 15. jul”, kazao je Parača.

Vlada Crne Gore je donijela zaključak kojim je 1. jun odredila kao datum do kojeg bi trebalo završiti sve radove na ovim projektima kako bi se nesmetano odvijala turistička sezona. Do toga međutim, nije došlo.

Budva - Zavala
Budva – Zavala

“I pored uloženih napora od strane Direkcije za saobraćaj i izvođača radova ovaj rok nije mogao biti ispoštovan. Činjenica je da se na kraju izvode radovi na projektima koji izuskuju suvo vrijeme, a kao što je poznato maj mjesec je neuobičajno bio kišovit sa najvećom količinom padavina u posljednjih nekoliko decenija. T akođe, na projektu spajanja dva bulevara Budve i Bečića do izvjesnog zakašnjenja je došlo i zbog kašnjenja javnih preduzeća Opštine Budva u realizaciji radova na poslovima oko lokalne infrastrukture (vodovod, javna rasvjeta, elektroinstalacije) pa je i to jedan od razloga što nije ispoštovan rok predviđen zaključkom Vlade”, istakao je Parača.

Prema riječima Parače, rad u tri smjene je uveden na gradilištu spajanja bulevara Budva-Bečići i izvođeni su radovi koji se tehnološki mogu noću izvoditi.

“Na ostalim gradilištima nije se mogao organizovati rad noću”, zaključio je Parača.

Dnevne novine

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije