10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Djeca iz Doma Mladost u Bijeloj u posjeti Porto Montenegru

Jedrenje – Djeca Mladost

Štićenici Dječjeg doma „Mlados“t iz Bijele uživali su na jednodnevnom izletu u nautičkom naselju Porto Montenegro i u jedrenju kroz akvatorijum Tivatskog zaliva- saopšteno je jule iz Porto Montenegra.

Mališani su ovom prilikom posjetili i četvoro svojih drugova iz Doma koji su tokom ove ljetnje sezone dio programa edukativne prakse u hotelu Regent i na projektu Porto Montenegro.

Kompanija Adriatic Marinas i hotel Regent Porto Montenegro, obezbjedili su plaćenu praksu za starije štićenike doma „Mladost“, i kao mentori aktivno učestvuju u procesu njihovog profesionalnog usmjerenja i razvoja.

„Praktikanti su pokazali impresivnu motivaciju, istrajnost i želju za sticanje dodatnog znanja i vještina u domenu njihovog interesovanja i obrazovanja.  Kao njihov mentor izuzetno sam ponosna na njihov učinak, posvećenost i visok nivo ozbiljnosti kojem su pristupili praksi“- istakla je HR menadžerka Porto Montenegra Sandra Kapičić.

Iz kompanije Adriatic Marinas i hotel Regent najavljuju nastavak ovog edukativnog programa, i kroz niz različitih programa, poput časova engleskog jezika za djecu iz Doma, i sličnih aktivnosti.

„Mogućnost prakse u profesionalnom, uređenom i internacionalnom radnom okruženju je dobra prilika za mlade ljude da stiču prva radna iskustva. Srećni smo što su bili dio našeg tima, a njihovo zadovoljstvo odrađenom praksom je podstrek da nastavimo sa programom i damo primjer drugim poslodavcima da nam se u tome pridruž.“-kazala je HR menadžerka hotela Regent Žana Zeković.

Zaposleni na projektu Porto Montenegro inače tradicionalno, svake godine, posjećuju štićenike Doma u Bijeloj, a prije tri godine su rekonstruisali i dvorišno igralište, koje djeci bez roditeljskog staranja smještenima u tom domu, koristi za njihove svakodnevne aktivnosti, koje provode u igri i druženju.

Najčitanije