Djeca dobila poklone od engleskih rotarijanaca

Rotari klub Kotor uručio Shoe-box novogodišnje paketiće djeci sa socijalnim potrebama

RC-Kotor-sa-djecom_

Članovi Rotari kluba Kotor podijelili su novogodišnje “shoebox” paketiće djeci iz Kotora koja primaju nadoknadu preko Centra za socijalni rad i djeci-štičenicima Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” iz Kotora.

“Uz veselu zabavu sa animatorom i djeda Mrazom, igre, muziku i ples, mališani su s osmjesima na licu otpratili program pripremljen posebno za njih u Resursnom centru za sluh i govor Kotor”- saopšteno je danas iz kotorskog Rotari kluba.

Novogodišnji “shoebox” paketići koje su oni podijelili su i ove godine u Crnu Goru došli iz Engleske u organizaciji Rotari kluba iz Sauthemptona, čiji članovi sa svojom djecom godinama sa puno ljubavi i pažnje pakuju paketiće za novogodišnje praznike za mališane u napoj državi. Paketići će biti podijeljeni širom Crne Gore djeci kojoj najviše trebaju.  U kutijama koje su razvrstane po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 4-7 i od 8 -11 godina, nalaze se igračke, kape, šalovi, rukavice, čarapice, higijenski paketi, ukrasi, društvene igre, slagalice, bojice i slično uz čestitke i mejl adrese.

“Shoebox” humanitarni paketići su se prvi put pojavili u Americi i Engleskoj, a zatim proširili i na ostale zemlje. “Shoebox” je velika akcija za ugroženu djecu širom svijeta. U proteklih 10 godina preko 24 miliona shoebox paketića je isporučeno djeci širom svijeta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.