11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Djeca dobila poklone od engleskih rotarijanaca

RC-Kotor-sa-djecom_

Članovi Rotari kluba Kotor podijelili su novogodišnje “shoebox” paketiće djeci iz Kotora koja primaju nadoknadu preko Centra za socijalni rad i djeci-štičenicima Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” iz Kotora.

“Uz veselu zabavu sa animatorom i djeda Mrazom, igre, muziku i ples, mališani su s osmjesima na licu otpratili program pripremljen posebno za njih u Resursnom centru za sluh i govor Kotor”- saopšteno je danas iz kotorskog Rotari kluba.

Novogodišnji “shoebox” paketići koje su oni podijelili su i ove godine u Crnu Goru došli iz Engleske u organizaciji Rotari kluba iz Sauthemptona, čiji članovi sa svojom djecom godinama sa puno ljubavi i pažnje pakuju paketiće za novogodišnje praznike za mališane u napoj državi. Paketići će biti podijeljeni širom Crne Gore djeci kojoj najviše trebaju.  U kutijama koje su razvrstane po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 4-7 i od 8 -11 godina, nalaze se igračke, kape, šalovi, rukavice, čarapice, higijenski paketi, ukrasi, društvene igre, slagalice, bojice i slično uz čestitke i mejl adrese.

“Shoebox” humanitarni paketići su se prvi put pojavili u Americi i Engleskoj, a zatim proširili i na ostale zemlje. “Shoebox” je velika akcija za ugroženu djecu širom svijeta. U proteklih 10 godina preko 24 miliona shoebox paketića je isporučeno djeci širom svijeta.

Izvor:S.L

Najčitanije