7 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktorici NTO predstavljen projekat Virtuelni Kotor iz 19. vijeka

Direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić i direktor TO Kotor Mirza Krcić, danas su posjetili prostorije start up kompanije Montenegro Guide u Kotoru, gdje se upoznali sa projektom Virtuelni Kotor iz 19. vijeka.

 „Virtuelni Kotor predstavlja 3D model Kotora iz 19. vijeka kroz koji se korisnik kreće pomoću specijalnog uređaja za virtuelnu stvarnost. Pomoću njega stvara se doživljaj realnog prolaska kroz grad iz nekog drugog vremena uz mogućnost razgledanja okoline za 360 stepeni. Tokom virtualne šetnje Kotorom, omogućen je i audio vodič na crnogorskom jeziku kao i na osam stranih jezika, kazala je direktorica, start up kompanije Montenegro Guide, Nevena Keković.

Ovaj projekat je primjer primjene inovacija i savremenih tehnologija u oblasti turizma, ali i način za očuvanje kulturnih i istorijskih vrijednosti grada modernim metodama.

Predstavljajući projekat Keković je kazala:  „Mi smo napravili projekat koji prikazuje ono što Kotor jeste, jer Kotor odiše tradicijom, a sa druge strane mislimo da malo inovativnosti u turističkoj ponudi doprinosi dodatnoj animaciji gostiju. Posjetioci su pokazali veliko interesovanje. Imamo u planu napraviti novi projekat, virtualni prikaz Crne Gore iz ptičje perspektive, te sa odabirom određene lokacije moći će se posjetiti gradovi, lokaliteti ili određene znamenitosti.“

Direktorica Željka Radak Kukavičić, izrazila je zadovoljstvo viđenim i iskazala interes da  NTO pomogne ovakve projekte.

Virtuelni Kotor iz 19. vijeka
Virtuelni Kotor iz 19. vijeka

Najčitanije