3 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktorat za vanredne situacije: Svi požari pod kontrolom

Veliki požar koji je jutros oko devet sati izbio na granici između Krtola i Donjeg Grblja, odnosno između opština Tivat i Kotor, gase pripadnici vatrogasnih službi iz više gradova, dobrovoljci i mještani.

Iz Direktorata za vanredne situacije saopštavaju da, za sada, požar ne ugrožava kuće i stanovništvo Bigove.

Iako je bilo takvih informacija, do evakucije stanovnika nije došlo jer su vatrogasci održavali požar na bezbjednoj udaljenosti od Bigove. Nezvanično, kotorska policija je iz Bigove preventivno izvela strane državljane.

Gori na više lokacija, svi požari pod kontrolom

Stanje u 17:30:

Gori na više lokacija u Crnoj Gori. Svi požari su pod kontrolom zahvaljujući vanrednim naporima vatrogasnih timova iz cijele Crne Gore, Vojske Crne Gore i građana. Ekipe Direktorata za vanredne situacije i službi zaštite opština neprestanu su na terenzu gdje koordiniraju aktivnosti na gašenju požara i sanaciji posljedica.

U Podgorici najteže stanje je u Tuzima gdje je na lokaciji Vranska Gora potencijalno ugroženo nekoliko kuća. Vatrogasne ekipe su na terenu. Očekuje se lokalizacija požara do rane večeri.

Manji požari su na nekoliko lokacija području Cetinja i Danilovgrada. Nijesu ugroženi ni građani ni kuće.

Požar u Bigovi zahtavio je nenasljeno područje. Gore nisko rastinje i makija. Nijesu ugrožene ni kuće ni građani. Evakuacija nije realna opcija.

Požar-foto Filip Roganović čitalac

Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore poziva medije da ne šire paniku i šire deizinformacije o navodnoj evakuaciji jer je situacija daleko od dramatične.

Pozivamo građane da dojave na telefon 112 svaki pa i najmanji požar koji primjete. Na isti broj građani mogu, uz garantovanu anonimnost, prijaviti i sumnje na podmetanje požara, poručuju iz Direktorata.

Najčitanije