12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktorat za vanredne situacije upozorava zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih prilika

Zima - vrijeme Foto: ihdimages
Zima – vrijeme Foto: ihdimages

Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore danas je, shodno saopštenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore da se u periodu od 5. do 8. januara 2017. godine na području Crne Gore očekuju sniježne padavine, ledene temperature, poledica i olujni udari sjevernog vjetra, upozorio nadležne da podignu nivo operativne spremnosti.

Kako je saopšteno iz Direktorata za vanredne situacije, poziv je poslat svim lokalnim samoupravama, službama zaštite i spašavanja, Upravi policije, Direkciji za saobraćaj, Elektroprivredi Crne Gore, Elektrodistribuciji Crne Gore, Crnagoraputu a.d., Željezničkom prevozu Crne Gore, Aerodromima Crne Gore i Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

– U pozivu je data detaljna informacija o očekivanim vremenskim prilikama, a poslat je u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj nepovoljnih vremenskih prilika – navodi se u saopštenju.

Najavljeno je da će Direktorat za vanredne situacije konstantno pratiti stanje na terenu i u skladu sa razvojem događaja angažovati sva raspoloživa ljudska, materijalna i tehnička sredstva.

Vrijeme, mraz - foto Boka News
Vrijeme, mraz – foto Boka News

– Direktorat za vanredne situacije je podigao i stepen pripravnosti i operativnosti Avio-helikopterske jedinice MUP-a – kaže se u saopštenju.

U slučaju da građanima zatreba pomoć, podsjećamo na brojeve hitnih službi i to: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprava policije), 123 (službe zaštite i spašavanja) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije