Direktor tivatskog Komunalnog preduzeća iznenada podnio ostavku

Lukšić otišao zbog nezadovoljstva DPS-a ?

T. Lukšić

Direktor Komunalnog preduzeća d.o.o. Tivat Tonko Lukšić (DPS) iznanada je juče podnio neopozivu ostavku na tu funkciju.

Lukšič sa ostavkom, kako saznajemo, nije upoznao Odbor direktora te opštinske fime, već je pisani dokument ostavio direktno u kancelarijama Službe predsjednice Opštine Tivat, dr Snežane Matijević.

Kako nezvanično saznajemo, Lukšić je ostavku podnio jer više nije bio sposoban da trpi pritiske koje je navodno, imao kako od svoje partije, tako i od generalne javnosti u Tivtu. Tivatski DPS naime, već duže vrijeme iskazuje nezadovoljstvo načinom na koji Lukšić radi na mjestu direktora Komunalnog na kojem je on proveo oko godinu dana.

Prethodno je kao v.d. Lukšić pokrivao ovu funkciju nakon smjene prethodnog direktora Komunalnog rada Popovića (DPS) u februaru prople giodine,poslije skandala sa slanjem građanima uvećanih računa za odboz smeća na koje Komunalno prethodno nije dobilo saglasnost osnivača – Skupštine Opštine Tivat. Na kritike koje je dobijao od čelnika grada i svoje partije Lukšić je proteklih mjeseci u nekoliko navrata „mahao“ ostavkom, ali je podnio tek juče nakon što je, prema nezvaničnim informacijama, čelništvo grada dovelo u pitanje njegovu odluku da uruči otkaz dvijema radnicama u javnom toaletu na Pinima.

Relativno kratak boravak Lukšića u fotelji direktora Komunalnog obilježilo je poskupljenje svih vrsta usluga te firme za u prosjeku od 3 do 40 odsto, skandal sa obračunom računa za smeće nekim od korisnika kojima je Komunalno neosnovano zaračunavalo veću površinu stanova od stvarne, te partijsko zapošljavanje kadrova DPS i HGI u toj firmi kojoj su Lukšić i Odbor direktora nedavno promijenili i sistematizaciju i broj radnik mjesta u Komunalnom sa 99, povećali na čak 166.

Za vrijeme Lukšičevog direktorovanja, Opština Tivat Komunalnom je kupila šest novih specijalnih vozila za odnošenje smeća i sakupljenje sekundarnih siriovina, ukupne vrijednosti veće skoro pola miliona eura, a sve te poslove dobila je kompanija „Be Kov“ iz Tivta, zvanični zastuonik italijanskog proizvođača privrednih vozila „Iveco“ za Crnu Goru. Predstavnici drugih proizvođača žalili su se na te tendere tvrdeći da su oni namjerno raspisani sa specifikacijama definisaim u Komunalnom preduzeću kao korisniku novih vozila, a koje može zadovoljiti samo „Iveco“ i njegov ovdašnji distributer. Opštinska Komisija za javne nabavke međutim, odbacila je sve takve primjedbe kao neosnovane.

6 Komentari

 1. Grđu vijest davno nisam pročitao. Naročito se ne slažem sa intonacijom članka, budući da je Lukšić nešto najbolje što se Komunalnom preduzeću i ovoj opštini desilo posljednjih godina. Novinar (S.L.), ponekad ima pravo da svoje frustracije liječi svojim člancima u Vijestima i na Boka news-u ali ovaj put je definitivno i potpuno promašio.
  Siguran sam da on zna više i bolje zbog čega se desila ova ostavka ali mu se ne uklapa u koncepciju “pljuvanja” po svemu što ima veze sa DPS-om, HGI-jem i koaliciji na vlasti.

 2. Kud ide ovaj brod …Snezana zar ste dozvolili da jedan kadar koji je vasapitan kulturan i na sve obrazovan i cijenjeni sugradjanin dozvolite ovo !!!
  Ocigledno vas se to ne tice ..vi ste sebi odabrali ekipu za kabinet a ostali koji su pod vasom” kontrolom “dozvoljavte da vam lica koja imaju sunjivi moral a to znaju gradjani Tivta potpisujete razne sistematizacije u koje se prave u kafani Ambijent i Big Ben i vama serviraju pod nos da ih potpisete .
  Draga Snezana bolje vam je sto prije da podneste ostavku dok jos niste pogazli sve sto ste radili predhodnih 30 godina za nas Tivat i bili primjer kako strijim tako omladi nemojte molim vas jos jednom da potpisujuci za pojedine prljave nemoralne ljude kojima ste nadlezni izgubite sve steceno mukom …Ambicija ce da vas “ubije”

 3. Naš grad je kadrovski RASADNIK partija pozicije IMAAMO rezerve sa Zabljaka,Pljevalja (i to bivši divlji taxisti) onda Bijelo Polje,Berane pa imaamo Nikšić pa sve tako nema problema zivio TARZAN.Biće to u redu. Nego problem je to da u sledećih 10 godina nećemo investirat NI U u metar puta jer nema PARA…A KANALIZACIJA, ZAMJENA AZBESTNIH VODO CIJEVI MA KOGA JE TO BRIGA….samo tako samo tako..Nauči moj dobri brata Joška i sklonite se od ovijeh vašijeh partijaša vjeruj mi,,,pametnije vi je…

 4. Miševi često zbore o Lavu,miševi tudje živote žive,al su bez daha od svoga straha Lava ne vole al mu se dive!!!
  I zato miševi u rupe svoje, Kusovac Siniša svi znaju ko je,jer prošle godine kao od šale napravi od vas miševe male!!?
  Velika pobjeda apsolutna vlast,preko 3,500 glasova,svi mu se vi potajno divite i diviti ćete mu se još dugo dugo godina i njemu i Milu Djukanovicu!!!!
  Naprijed Tivta u nove pobjede!!!
  Spori a misle kako su brzi,
  U svojoj zlobi miševi trunu,
  Neko je rođen da Dps mrzi,
  A Milo KRALJ da nosi krunu!!!

 5. Puno je vaš što bi ste na Snežino i Sinišino mjesto ali ne ide to tako dragi opozicioni,imali ste izbore gdje ste potučeni do koljen,sada treba da poštujete legitimnu većinu,pa za 3 godine kada vratite kadrove koje ste zaposlili u Kotoru i Novome možete opet da nam stanete na crtu,do tada ostavite ljude da rade svoj posao!!

 6. Ovi Tivcani rodjeni i u srcu mora da ste se dobro ZAVUKLI PA VIRITE SAMO NOGAMA IZ gubice Dps-a , Snezani i Sinisi …..!
  Boli vas sto ljudi zbore istinu !
  Ne radi se ko je na vlast vec se radi da politiku ne vode Snezana i Sinisa nego ovije kadrovici sunjivog morala sa dosijeima koje se drze u kuvertu a njih dvoje to dobro znaju …to svi znamo ..no nekaim ga …mozda oni nesto zvao o njima dvoma bogami ..adio sad .
  Tonko nemoj da upadas u blato koje su upali ovo dvoje …ti si posten coek !

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.