17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dio tivatskih javnih ustanova dobio službene električne dvotočkaše

Dodjela električnih bicikala
Dodjela električnih bicikala

Direktor Komunalnog preduzeća Tivat Tonko Lukšić dodijelio je danas na korišćenje dijelu javnih službi u tom gradu četiri električna bicikla koje je Opština dobila iz IPA projekta prekogranične saradnje sa Hrvatskom „SUD-SIT“.

Bicikle su dobili Radio Tivat, Služba zaštite i spašavanja Tivta, kurirska služba Opštine i JU Sportska dvorana, a njihovom raspodjelom je i zvanično završen niz programa kojima je u najmanjoj bokeljskoj opštini proteklih dana obilježena evropska „Nedjelja mobilnosti“.

Akciju dodjele električnih bicikala dijelu gradskih službi inicirala je gradonačelnica prof.dr. Snežana Matijević, simbolično na taj način stavljajući do znanja da je tivatska Opština jedan od lidera među crnogorskim lokalnim upravama kada je su ušteda energije i ekološki prihvatljive tehnologije u pitanju.

Lukšić je kazao da pored juče dodijejeljena četiri, na novoj stanici za iznajmljivanje dvotočkaša kod Autobuske stanice na Kavi građanima na raspolaganju stoji još šest električnih bicikala, a da Komunalno ima i još dva tačka dvotočkaša u rezervi.

Uskoro opet u funkcji - sistem Bike Tivat
Uskoro opet u funkcji – sistem Bike Tivat

Inače, javni sistem za iznajmljivanje bicikala u Tivtu kojim gazduje Komunalno, trenutno ima ukupno sedam aktivnih stanica  u centru grada, na Kavc, Seljanovu i u Donjoj Lastvi, na kojima se mogu iznajmiti ukupno 22 klasična bicikla.

 

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije