10 C
Kotor

Slušaj online radio

Dinamičan uvod u ljeto u Porto Montenegru

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Koncerti, regate, izložbe i umjetnički performansi samo su neki iz bogatog programa dešavanja koja je za jun mjesec pripremio menadžment nautičko-turističkog centra Porto Montenegro u Tivtu.

Do kraja mjeseca zidove Zbirke pomorskog nasljeđa Porto Montenegra krasiće dvije izložbe- jedna će predstavljati svojevrstan omaž žurnalistici prve polovine 20.vijeka, i novinskim člancima u vezi sa Tivtom, a nakon toga i izložba nekih od najznačajinih crnogorskih likovnih umjetnika pod nazivom “Majstori savremenene crnogorske likovne umjetnosti,” a po odabiru galerije “Gayo”.

Izložba pod nazivom “Požutjele strane – Tivat kroz novinsku građu”, biće postavljena od 5. do 17. juna u Zbirci pomorskog nasljeđa. Posjetioci će tako imati priliku da pročitaju originalne novinarske tekstove o prvoj podmornici koja je uplovila u Boku, u uplovljenju broda Jadran, pomorskoj havariji, ali i o svakodnevnim temama i aktuelnostima naših starosjedilaca – život uz more i od mora.

Izložba “Majstori savremene crnogorske likovne umjetnosti”, po odabiru galerije “Gayo”, biće otvorena 19. juna, u Zbirci pomorskog nasljeđa. Djela Fila Filipovića, Voja Stanića, Dada Đurića koja su obilježila ne samo cnogorsko savremeno slikarstvo, već su i sa velikim udjelom ušla i na svjetsku likovnu scenu XX vijeka, kao i djela Ratka Odalovića, koji obilježava novi period i pridružuje se svojim zemljacima, velikanima proteklog vijeka, publici će biti dostupna u periodu do 7. jula.

Konceptualna radnja “Supermarket” u rezidencijalnom kompleksu “Milena” biće domaćin timu “Southern Soul Festivala”, a na zabavi koja je otvorena za sve posjetioce 4. juna, od 19 sati, biće predstavljeni jazz, soul, disco i house sadržaji koji će biti lajtmotiv festivala u Ulcinju, a koji se održava od 25. do 28.juna.

Porto Montenegro
Porto Montenegro

Dizajnerski butici ili multibrend radnje u Porto Montenegru i ovog ljeta će ponuditi internacionalne modne brendove – Mooi, Misahara, Fashionistas, Heidi Klein, Anamar, konceptualna radnja Supermarket, ali i nova radnja Genny samo su neki od dizajnerskih butika koji nude internacionalne modne brendove i opravdavaju epitet Porto Montenegra kao izuzetne šoping destinacije. Delicije internacionalne ili autentične tradicionalne kuhinje Mediterana posetioci mogu degustirati u jednom od četiri restorana u naselju, od italijanskih specijaliteta, preko domaće tradicionalne kuhinje do verovatno najboljeg sušija na obali, a za ovu sezonu šefovi kuhinja pripremili su nove gastro delicije. Klub The Clubhouse tokom cijelog mjeseca juna organizuje zabave, od gledanja Finala fudbalske Superlige, do salsa žurke i različitih promocija popuplarnih pića.

Svi ljubitelji jedrenja uživaće i ovog mjeseca na Velikoj Porto Montenegro regati, 6. juna, i na sesijama jedrenja na BLU26 jedrlicama, ali i časovima za najmlađe. Intenzivan kurs jedrenja biće organizovan 27. i 28. Juna, aposjetiocima je na raspolaganju I Sortski klub Porto Montenetra sa svim svojim sadržajima- teniskim i terenima za squash, fitness centrom, kuglanom, stonim tenisom, te jogom i sličnim.

Najčitanije