13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Deveti skup ljubitelja folksvagenovih oldtajmera u Tivtu – foto i video

Deveti po redu skup ljubitelja folksvagenovih oldtajmera u Tivtu ovog vikenda okupio je pedesetak  automobila, popularnih „buba“, kombija i „kubelwagena“.

Kako nam je kazao Zlatko Janković predsjednik „Volkswagen Classic Club-a Montenegro“, gosti, učesnici skupa iz  regiona stigli su u petak. Smješteni su u improvizovanom kampu u kompleksu hotela Kamelija u Donjoj Lastvi, a u subotu im je priređena  organizovana vožnja do Lovćena, defile ulicama Tivta, a zatim su popularne bube parkirali ispred zgrade opštine.

„Stiglo je pedestak automobila i oko stotinu učesnika iz svih krajeva regiona, iz republika bivše Jugoslavije, Srbije, BiH, Makedonije. Za sve učesnike danas smo organizovali izlet do Lovćena i ručak u podnožju mauzoleja. Gosti su oduševljeni vožnjom starim putem, krajolikom  … Kao organizatori zadovoljni smo Tivtom i pomoći od strane opštine, ali  razmišljamo da iduće godine, deseti skup organizujemo u nekom drugom gradu, drugačijem ambijentu“, kazao nam je Janković.

Video zapis Ivan Miljenović.

Zabava za učesnike skupa nastavila se nastupom benda „Mikrokozma“ na trgu Magnolija.

Zadnjeg dana skupa učesnici će se odazvati humanitarnoj akciji u Kotoru za skupljanje pomoći za dječaka Petra Kašćelana, koju organizuje Moto klub „Lavovi“ iz kotora.

Više fotografija na našoj facebook strani.

Najčitanije