Detektorom traži novac i zlato na plažama

Photo: Anadolu Agency
Photo: Anadolu Agency

Slučajno šetajući jednom budvanskom plažom, novinar Anadolu Agency ugledao je čovjeka sa jednim aparatom, kako traži nešto u pijesku. Bio je to Milija Luković, stanovnik budvanskog mjesta Buljarica. Milija posjeduje detektor za metal, i tako pokušava u pijesku naći sitan novac i zlato.

“Nalazim sitan novac, zlato. Ljeti ne dolazim na plažu da tražim novac, jer je gužva, na plažama su ležaljke. Sada kada je završena sezona kupanja, za mene počinje sezona traženja. Kada svi odu, ja radim“, kaže ovaj Budvanin.

On navodi da svaki dan ne dolazi na plažu. Bira vrijeme dolaska i opredjeljuje se po talasima.

“Ne izlazim svaki dan na plažu. Ugavnom to radim kada su talasi. Međutim, danas su slabi talasi, ali uprkos tome našao sa m 50 eura“, priča Milija i vadi iz džepa šaku punu metalnog novca.

Na crnogorskim plažama sa detektorom za metal je kako kaže već 14 godina. Pamti dane kada bi sakupio i po 200 eura.

“Danas je 50 eura, ali pamtim i dan kada sam našao 200 eura. To mi je rekord kada je u pitanju novac sakupljen tokom jednog dana. Bude nekada i hiljadu eura dnevno, ali u zlatu. Ali ne žalim se, nađe se malo zlata, malo sitnog novca, i nakupi se. Međutim, bude dana da se ništa ne nađe“, kaže za AA Luković.

Iako je kako kaže već 14 godina na plaži, tražeći sitan novac, 2011.godina se posebno pamti.

“Mogu reći da sa m tokom zime 2011.godine, dakle nakon što je završena sezona kupanja ostvario najbolju zaradu. Slobodno mogu reći da je to bila najberićetnija godina. Tada sa m sakupio negdje oko 10 hiljada eura“, prisjeća se ovaj Budvanin, koji je kako i sam kaže spojio lijepo i korisno.”Ovo je za mene hobi, hodam po pijesku. Ali se i isplati takođe, nađe se pomalo novca“, ističe Luković.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.