10 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate Tivta: Glasači iz južnog dijela grada guše se u zadahu kanalizacionog sistema

Đuraševići
Đuraševići

Opštinski odbor Demokrtske stranke iz Tivta oglasio se zvaničnim saopštenjem, koje integralno prenosimo:

„Tivat je dobio novu, apsolutnu vlast, kažu, izborom građana koji u njemu žive. Demokrate su mjesecima prije toga ukazivale da će tvorba apsolutizma biti siguran ishod na tim izborima, jer je neko na to uticao. Potvrđeno je, glasovi građana postali su bitni samo za dvomjesečnu upotrebu. I dok sebe ubjeđuju da su potrošili samo 16000 eura za apsolutizam, mi smo sačekali da se stvari slegnu, kako bi nam svima bilo jasno šta se tu zapravo desilo.

Danas njihovi glasači sami pričaju šta je u stvari istina – ko je dobio obećanje, ko je bio za koga zadužen u prevaspitavanju, a saznaje se ko je čime bio i uslovljen. A novca je potošeno bar dvadeset puta više nego što oni kažu. I sada polako počinje “glodanje”. Previše se obećalo, malo se ostvaruje. Oni pametniji, zagrizli su odmah i sebe situirali. Ovi drugi, neznanci, moraju da čekaju na ponuđene mamce, ali i na apetite koalicionih partnera. Tako da su svi sada ljuti. Imaju apsolutnu vlast, a ništa nisu još ušićarili. Kažu da lokalna uprava glumi “široku”demokratiju pred svijetom, a njih je ostavila negdje po ćoškovima.

Glasači iz južnog dijela grada guše se u zadahu kanalizacionog sistema, napajaju vodom sumnjivog kvaliteta i svakodnevno voze najgorom putnom infrastrukturom. Za koji dan, više neće imati ni gdje da se okupaju. To im je ova vlast dala. I to im je hvala za ovakav izborni rezultat. Možda se pred oktobarske izbore predomisle. Neki sigurno neće, ni tad!

Novo rukovodstvo teško se nosi sa starim kadrovima. Očekivane su, sa razlogom, sistemske i temljne promjene u načinima upravljanja gradom. Za sada ih nema. Najavljivana “sječa knezova”  još uvijek se krčka. Nedostaju kadrovi.  Pripravnička politika nikad smješnija, jer su  pripravnici ljudi sa navršenih 50 godina života. Ali glas je glas, i to ne jedan, nego bar 36! Rebalans budžeta neminovan. Na pomolu ponovo neki novac koji će se trošiti mimo zakona i bespotrebno, a koji se, kroz kolektivizam Skupštine, da bi se izbjegla indidvidualna odgovornost, dijeli određenim pojedincima. Interna revizorka je na redu, da vidimo šta ona savjetuje! Nezgodni su ti interni dokumenti, posebno ako moraju da budu transparentni.“ – kaže se u saopštenju.

Najčitanije