20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate: DPS poharao Tivat, opština se raspada

demokrate

Tivat ovih dana doživljava kulminaciju tužne i ružne političke stvarnosti uz brojne dokazane probleme oko zloupotrebe opštinskih resursa od strane (predsjednika OO DPS i potpredsjednika Opštine) Siniše Kusovca i njegovih oligarha – saopštile su danas OO Demokrata.

„Politički protivnici,danas slobodno možemo reći -obezglavljeni- odoše u propast. Izabrali su najbolji način za svoje nestajanje. Izabrali su da za kraj ponize i u svojim redovima pogaze najbolje među njima.“- saopštavaju Demokrate podsjećajući na neuspio pokušaj smjene direktora Radio Tivta Dragana Popadića, „smjenu njihova dva direktora Centra za kulturu, jer su u jednom momentu počeli da razmišljaju svojom glavom“, kao i smjenu i direktora Komunalnog preduzeća Tonka Lukšića, „i to samo zato što nije htio slijepo da sluša.“

„Ono što je na poseban način porazilo političku scenu Tivta i sunovratilo je do dna je ostavka sekretarke skupštine Ane Matijević. Zakonodavnu vlast, kroz realno sagledane probleme i ozbiljne propuste u funkcionisanju,ona je pokušala da zaštiti kroz savjestan rad. Tu je DPS stavio tačku na njen profesionalizam i objasnio joj da se u lopovskoj partiji ne može raditi pošteno. I nju su otjerali.“- naglašavaju Demokrate osvrćući se i na smjenu direktora Direkcije za investicije i razvoj Peđe Obradovića.

„Zašto su se s njim tako poigrali još ne znamo. On će da bude kažnjen onog momenta kada oni koji ga nesljeđuju budu morali da progovore ono što znaju.A znaju puno.“- navodii se u saopštenju i konstatuje da lokalna uprava Tivta „uopšte više ne funkcioniše“.

„To je najveća sramota koja jedan grad može da zadesi. Svi su u nevjerici i  međusobnom omalovažavanju. Jedni su se zabavili  zloupotrebama kredita za poboljšanje materijalnog položaja nezasitih pojedinaca; drugi dijele plijen kroz plate koje se dobijaju kao stimulans za zataškavanje djelovodnih mahinacija u građanskom birou Opštine; treći, nezakonitim potpisima na dodijeljene kredite, zbog kojih već sad žive u strahu i čekaju reakciju kriminalističke policije koja će ubrzo morati da sakuplja podatke za Osnovno državno tužilaštvo.“- tvrde Demokrate. Smatraju da će iz kase grada otići 5,6 miliona eura oprosta komunalija Porto Montenegru „kao poklon grada – multimilijarderima.“

„Poklon odbornika organizovane kriminalne grupe u parlamentu predložila je baš predsjednica Opštine Snežana Matijević. Ona je bila predlagač odluke. Jesu li je na to natjerali Kusovac i Ivan Novosel do danas nam to nije rekla. Doduše, reći će, moraće, i neka će.“- poručio je predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić.

On ističe da se iz kase grada već odlilo milion ipo eura, a do kraja godine i „i još nekih možda 12 miliona eura obeštećenja“, nakon čega tek dolaze na naplatu rate milionskih kredita uzetih za gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“To su vam, dragi građani, ona zaduženja koja je Novosel sa svojom kriminalnom grupom odbornika u  tivatskom parlamentu svedušno branio. Ruke su za uništenje i krah tivatske privrede podigli tada Matijevic i Kusovac. Doduše nikako tu ne smijemo da zaboravimo i bivšu glavnu administratorku Jovanku Laličić koja je bila autor ugovora i objašnjavala nam populizam niskih kamatnih stopa. Odlično su to izveli. Ona je danas ta koja kroji zakone države u krnjem parlamentu, a oni su ovdje da se na Klačini podave“- tvrde Demokrate.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije