16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate: DPS napravio karikaturu od nekada ozbiljnog medija

Tivat – Photo Anton Marković

Radio Tivat (RT) od nekada ozbiljnoig medija postaje karikatura, a DPS nam to želi predstaviti kao “prelazno riješenje” – ocijenio je OO Demokrata Tivta. Komentarišući činjenicu da je na posljednjoj sjednici SO, jednostrukim dizanjem ruku svih odbornika u SO Tivat dugogodišnji direktor lokalnog javnog servisa Dragan Popadić istovremeno razriješen te dužnosti zbog istaka mandata i imenovan za v.d. direktora, predsjednik OO Demokrata Tivta Vladimir Arsić je kazao da je riječ o demonstraciji “poremećenog sustema vrijednosti kao prakse DPS vlastodržaca” i “igri sa autoritetom Popadića”.

Popadić je bio jedini kandidat za direktora lokalnog javnog servisa na konkursu koji je prije pola godine rasopisao Savjet RT, ali je njegovo ponovno imenovanje “u punom kapacitetu” spriječio DPS time što je podnošenjem ostavki toj partiji bliskih članova Savjeta, blokirao to tijelo i ostavio ga bez kvoruma u momentu kada se Savjet morao izjasniti o Popadićevoj kandidaturi.

Nakon pritiska javnosti i zaposlenih u RT, stvar je privremeno riješena time što je SO Popadića imanovala za v.d. direktora, iako po zakonu to nije mogla da uradi.

“Radi se o političkom izboru direktora RT. Radi se o izboru prvog čovjeka radija koji je mogao i morao biti izabran na sve druge načine sem na ovaj na koji je izabran. Ova donesena skupštinska odluka o kojoj je ćutala čak i opozicija u lokalnom parlamentu, sraman je korak o kojem je trebalo da se upozna cijelo naše društvo. DPS je ovim potezom pokazao da se “crna kutija” direktno preko SO Tivat i glavne administratorke Opštine (Marije Sijerković) umiješao u izbor prvog čovjeka radija”, saopštio je Vladimir Arsić.

On je istakao da se “DPS-ovci igraju sa autioritetom Popadića”.

“Prvo ga oni sami nisu željeli na čelu RT, a sada ga hoće dok ne izaberu novoga”, kazao je Arsić dodajući da se Savjet koji je ostao bez kvoruma sada pokušava popuniti javnim konkursom za izbor članova, te da se “ponovo pojavljuje NVO podrška, i to ona ista i iz istog izvora koja je do ovog problema dovela.”

On je optužio Opštinu da je konkurs za imenovanje novih članova Savjeta RT “unapred pripremljen”.

“Tražite one NVO aktiviste koje je delegirala DPS družina da biraju direktora radija, a narodu pričate da ćete ih birati konkursom. Trebali ste da napišete u konkursu da se ispred kandidata NVO sektora u Tivtu jedino bira g.Mašo Čekić i da nema potrebe da se više niko drugi javlja na konkurs, jer DPS odbor neće prihvatiti ni jednog drugog kandidata sem ovog, naravno DPSovskog. To je dokaz sta rade i čime se bave pojedine nevladine organizacije u Tivtu”, istakao je Arsić.

On je pozvao opoziciju da se izjasni o “unaprijed pripremljenom konkursu za izbora Maša Čekica za člana Savjeta RT” i poručio lokalnoj upravi da će Demokrate “ukoliko se nastave pritisci na “kadrove” iz sektora turizma i culture” koji takođe treba da delegiraju članove u Savjet RT, obavijestiti tivatsku javnost “o imenima jos dvoje ljudi koje ste unaprijed, po tobož konkurs metodama, pripremili za članove Savjeta.”

Arsić smatra da je SO Tivat “udbaškom metodom pripremila za ovaj scenario i sprovela ga na najperfidniji mogući nacin.”

“O podršci i kritici po pitanju izbora Popadica za političkog vd direktora, jedini komentar na skupštinskom zasijedanju imao je poslanik republičkog parlamenta (Adrijan Vuksanović –HGI). Ne znamo da li je ovo sve bila slučajnost, ali sigurno znamo da će ovoga puta glavna administratorka izvući najdeblji kraj”, poručio je Arsić.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije