Delegacija opštine Tivat u Šangaju

Snezana Matijevic sa Ma Chunleijem
Snezana Matijevic sa Ma Chunleijem

Službena delegacija opštine Tivat predvođena čelnicima izvršne vlasti predsjednicom opštine Snežanom Matijević i potpredsjednikom Dejanom Maslovarom boravi u Kini, u posjeti pobratimskom distriktu Điading.

Prvog dana posjete za lokalnu vlast iz Tivta upriličen je sastanak sa Savjetom za međunarodnu privrednu saradnju. Upoznajući ih sa radom ovog Savjeta potpredsjedavajući Savjeta Li Zhigang istakao je dobru volju Savjeta za ostvarivanjem saradnje u sektoru privrede budući da isti okuplja 3000 članova – preduzeća koja se bave trgovinom, bankarstvom, osiguranjem…

Večeru dobrodošlice za Tivćane istog dana organizovala je zamjenica gradonačelnika Điadinga, Lu Zufang. Na druženju je bilo riječi o dosadašanjoj saradnji.

Svečana večera-sa zamjenicom gradonacelnika
Svečana večera-sa zamjenicom gradonacelnika

Drugog dana posjete delegacija je obišla Konfučijev hram u Điadingu i Han Tianheng umjetnički muzej, koji je vrlo originalno iznikao na prostoru nekadašnje fabrike tekstila. Opština Tivat, njeni potencijali, trenutne mogućnosti i osnovne karakteristike pedstavljene su na sastanku sa sekretarom Komunističke partije Kine u Điadingu Ma Chunleijem. Pozdravljajući goste Ma Chunlei je govorio o karakteristikama ondašnje ekonomije i velikom napretku kojem svjedoče iz godine u godinu.

Predsjednica opštine Tivat predložila je nekoliko konkretnih vidova sradnje, a prije svega povezivanje privrednika ova dva grada. Ovom sastanku su prisustvovali i direktor Biroa za obrazovanje u Điadingu, zamjenik direktora Komisije za ekonomiju i zamjenik direktora Kancelarije za inostranu saradnju.

Sa potpredsjedavajucim savjeta za medjunarodnu privrednu saradnju
Sa potpredsjedavajucim savjeta za medjunarodnu privrednu saradnju

U popodnevnim satima delegacija opštine Tivat obišla je šangajskog giganta “International Automobile City Group”, kompaniju koja je usmjrena na razvoj automobila na električni pogon, razvoj tehnologije proizvodnje automobila bez vozača, ali i na proizvodnju Volkswagen vozila.

Posjeta Kini koja je započela 1. novembra trajaće sve do 8. novembra.

Podijeli

1 komentar

  1. Dobra prezentacija Tivta, misliće zvanični Šangaj da smo uzgajavačnica zebri! Odličan stajling gradonačelnice, baš reprezentativno! 🙂

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.