12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija opštine Tivat otputovala za Šangaj

Tivat panorama - foto Željko Starčević
Tivat panorama – foto Željko Starčević

Delegacija Opštine Tivat predvođena predsjednicom Opštine dr Snežanom Matijević i potpredsjednikom Opštine Dejanom Maslovarom, otputovala je danas za Šangaj, tačnije u pobratimski distrikt Šangaja – Điading.

“Ovo je prva zvanična posjeta gradonačelnice Matijević pobratimskom distriktu sa ciljem boljeg upoznavanja sa potencijalima Điadinga i ostvarivanjem saradnje na polju privrede i turizma.”- saopšteno je iz okalne uprave.

Tivatska delegacija će se za vrijeme boravka u Šangaju susresti sa zamjenikom gradonačelnika Điadinga Lu Zufangom, sa sekretarom Komunističke partije Kine u Điadingu Ma Čunleijem, ali i sa Savjetom za međunarodnu privrednu saradnju, Biroom za turizam u Điadingu, sa predstavnicima lokalnih turističkih agencija te, Komisijom za ekonomska pitanja distrikta.

Posjeta će trajati do 8. novembra, a ovom prilikom uz gradske čelnike Tivta, na osnovu već ostvarene saradnje na polju obrazovanja, u Šangaj putuju i šest tivatskih srednjoškolaca iz Srednje mješovite škole “Mladost” u pratnji direktorke škole i profesorice engleskog jezika.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije