13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija NTO posjetila Luštica Bay

Delegacija NTO u Luštica bay
Delegacija NTO u Luštica bay

Delegacija NTO, Ministarstva turizma i Sekretarijata posjetila je danas Luštica Bay, novo apartmansko naselje, projekat vrijedan 1,1 milijardu eura koji se gradi na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

„Luštica Bay je ne samo najveći investicioni projekat već i značajan činilac razvoja turističke ponude Tivta i Crne Gore, i globalni promoter naše zemlje kao respektabilne investicione i turističke destinacije“, ocijenila je direktorka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Željka Radak Kukavičić.

Radak Kukavičić je razgovarala sa izvršnim direktorom kompanije, Darenom Gibsonom a menadžment kompanije Luštica Development AD predstavio je delegaciji NTO Master plan budućeg kompleksa sa sedam hotela, dvije marine, profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od 1000 stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje, i druge objekte neophodne za funkcionisanje grada.

„Luštica Bay je jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim investicijama u ovom dijelu Evrope. Naš projekat je takođe globalni promoter Tivta i Crne Gore kao turističke destinacije, na čemu svake godine iznova radimo, kroz naše prezentacije na raznim sajmovima i drugim manifestacijama, ali i kroz saradnju sa globalnim, naročito zapadnoevropskim medijima“, rekao je Gibson.

Direktorka NTO dodala da Crna Gora posljednjih godina čini krupne poteze na promociji i unapređenju svoje turističke ponude, kao i da je u tom smislu značaj i doprinos Luštica Bay-a.

Luštica Bay - panorama
Luštica Bay – panorama

Direktor prodaje i marketinga Rudiger Flajhe (Ruediger Fleige) predstavio je aktivnosti koje kompanija sprovodi na promociji Crne Gore kao destinacije i podsjetio da stanovnici Luštice Bay-a dolaze iz različitih djelova svijeta.

„Među stanovnicima imamo 31 naciju, i svi su oni izabrali Tivat odnosno Lušticu Bay za drugi dom. Do sada je kupcima iz cijelog svijeta prodato 190 apartmana, gradskih kuća, vila i kondo apartmana“, rekao je Flajhe.

Direktor sektora izgradnje Luštica Development Nabil Mičel /Mitchel/ podsjetio je da se u kompleksu ubrzano radi na nekoliko gradilišta.

„Ova godina je jedna od najvažnijih u razvoju Luštica Bay-a jer završavamo radove u Luštica Bay marini, počeli smo gradnju prvih vila u kompleksu, prvog hotela, a počinjemo i sa grubim radovima na definisanju golf terena“, rekao je Mičel.

Najčitanije