16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija EU podržala kandidaturu H. Novog za Evropsku prijestonicu kulture

Delegacija EU
Delegacija EU

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, na čelu sa ambasadorom Mitjom Drobničem, sastala se danas sa predsjednicom Opštine Herceg Novi Natašom Aćimović, predsjednikom Skupštine opštine Andrijom Radmanom i njihovim saradnicima.

Tema sastanka bila je kandidatura Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine.

Predsjednica Opštine Nataša Aćimović nakon sastanka je kazala da podrška koju je lokalna uprava dobila od Delegacije EU, uz podršku drugih gradova i zajednica u Evropi, učvršćuje kandidaturu Herceg Novog.

Delegacija EU
Delegacija EU

„Jesmo nosioci, ali je projekat značajan ne samo na lokalnom, već i na nacionalnom i regionalnom nivou“ – kazala je Aćimović, koja očekuje nastavak dobre saradnje Herceg Novog i Delegacije EU.

Ambasador EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič kazao je da je Crna Gora najviše odmakla u pregovorima o punopravnom članstvu među svim državama na Zapadnom Balkanu.
„Nadam se da će ta činjenica pomoći i kandidaturi Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture. Poznato je da je ta titula značajna za promociju grada i države, tako da navijamo za Herceg Novi. Želimo da uspijete sa kandidaturom, da kroz nju povećate prepoznatljivost grada i Crne Gore“ – poručio je Drobnič.

Delegacija EU
Delegacija EU

U okviru zvanične posjete Herceg Novom, Delegacija EU je u hotelu Palmon Bay organizovala i javnu debatu na temu ribarstva (pregovaračko poglavlje 13), u saradnji sa EU Info Centrom i lokalnom upravom. Govorili su, pored Drobniča, generalna direktorka Direktorata za poljoprivredu i ribarstvo Danijela Stolica i rukovodilac Laboratorije za ihtiologiju i morsko ribarstvo Instituta za biologiju mora Aleksandar Joksimović, a učestvovali su i predstavnici Opštine Herceg Novi.

Najčitanije