7 C
Kotor

Slušaj online radio

Delegacija broda “Palinuro” na prijemu kod predsjednice opštine

Delegacija na prijemu

Gradonačelnica Tivta Snežana Matijević ugostila je danas, pukovnika Paola Sfaru, vojnog izaslanika Italije za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hrecegovinu, kapetana fregate Đuzepea Valentinija, komandanta broda “Palinuro” i poručnika korvete Lazara Knežića, oficira za vezu Mornarice Vojske Crne Gore.

Školski brod “Palinuro”, Mornarice Italije, od utorka 27. juna boravi u Tivtu, u zvaničnoj posjeti MVCG. Predsjednica opštine je ugostila delegaciju “Palinura” poželjevši  cjelokupnoj posadi italijanskog školskog jedrenjaka toplu dobrodošlicu u Tivat.

“Privilegovani smo imati vas za goste i biti vam luka. Prizor dva izuzetna jedrenjaka – “Palinura” i “Jadrana” na našoj obali nešto je što prije svega svjedoči bogatoj nautičkoj istoriji ovog kraja, ali je istovremeno i prvorazredna atrakcija za Tivćane i goste. Nadam se da će Tivat ostati na vašim rutama snažeći povezanost Crne Gore i Italije.” -poručila je gostima Matijevićka.

Kapetan frigate Đuzepe Valentini, zahvalio je gradonačelnici na gostoprimstvu i na dočeku koji je lokalna Turistička organizacija priredila za njegovu posadu pri uplovljavanju “Palinura”.

Valentini osvrnuo se na tradiciju prijateljstva Crne Gore i Italije i posebno istakao svoje lično oduševljenje zalivom Boke u koji je uplovio po prvi put – saopšteno je iz Opštine Tivat. “Palinuro” je danas bio otviren za posjete građana, a njegov komadant Matijevićki je uručio progodne poklone -grb broda “Palinuro” i monografiju o brodovima Mornarice Italije.

Najčitanije