16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Debeli Brijeg: Oduzeto 10 kg heroina

Dvoje Albanaca uhapšeni su juče na graničnom prelazu Debeli Brijeg u pokušaju da preko granice prokrijumčare 10 kilograma heroina.

Na Debelom brijegu zaplijenjeno gotovo deset kilograma heroina

Carinski službenici na Debelom brijegu i hercegnovska granična policija juče su, u zajedničkoj akciji, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali „Mercedes ML63AMG “, albanskih registarskih oznaka, kojim  je upravljao državljanin K.K.(33), a saputnica mu je bila zemljakinja A.C.(26).

“Kontrolom  vozila, carinski i policijski službenici su otkrili i zaplijenili heroin koji je bio sakriven u specijalnom izrađenom bunkeru ispod suvozačevog sjedišta”, navodi se u saopštenju.

Pregledom vozila pronađeno je 19 pvc  pakovanja u kojima se, kako se navodi u saopštenju, nalazila praškasta materija svijetlo braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, ukupne težine 10.230 kilograma.

“K.K. i njegova saputnica A.C. su lišeni slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli lica, vozilo i drogu i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, navodi se u zajedničkom saopštenju Uprava carina i policije.

Osumnjičeni K.K. i A.C. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Heroin će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Najčitanije