Danilović: „Kotor je uhapšeni grad“

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović ponovio je danas da je stanje u Kotoru alrmantno, jer su oružani sukobi kriminalnih grupa nastavljeni i tokom vikenda.

Kotor je prema ocjeni ministra Danilovića uhapšeni grad. Da to više ne bi bio, traži rezultate, i to do prve sjednice vlade u četvrtak.

Ako do četvrtka ne bude konkretnih rezultata, makar ne takvih da bi bili korisni Tužilaštvu, Danilović neće tražiti samo da se preispita odgovornost kotorskih policajaca i menadžmenta policije. Tražiće da pod lupom bude i rad Tužilaštva.

“Ako se vidi da je to loš dokazni materijal onda svakako moramo utvrditi našu odgovornost, ali sam siguran da će javnost medijska i svaka druga tražiti malo odgovora i od onih koji su u ovim procesima po novom zakonodavstvu vrlo važni. Ne prebacujem odgovornost ni na koga ali samo kažem bez zajedničkog rada Uprave policije i tužioca nema zajedničkog rezultata”, dodao je Danilović.

Za zapušteno stanje u Kotoru koje po njegovoj ocjeni traje desetak godina odgovorna je država.

Goran Danilović
Goran Danilović

“Zapustiti stanje bezbjednosti, pa rekao bih i oprganizovanog kriminala organizovanih kriminalnih grupa u jednom gradu na tom nivou pa pokušavati samo da liječite posljedice, a ne i uzroke je nemoguće. Ukoliko ljudi koji su danas na slobodi a sve se radi da imaju dokaze, ne budu privedeni zakonu i pravdi ništa drugo nam nije garancija. Kotor mora prestati da bude središte obračuna između zaraćenih kriminalnih bandi”, kazao je Danilović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.