Danilović: „Kotor je uhapšeni grad“

Kotor - foto Boka News
Kotor – foto Boka News

Ministar unutrašnjih poslova Goran Danilović ponovio je danas da je stanje u Kotoru alrmantno, jer su oružani sukobi kriminalnih grupa nastavljeni i tokom vikenda.

Kotor je prema ocjeni ministra Danilovića uhapšeni grad. Da to više ne bi bio, traži rezultate, i to do prve sjednice vlade u četvrtak.

Ako do četvrtka ne bude konkretnih rezultata, makar ne takvih da bi bili korisni Tužilaštvu, Danilović neće tražiti samo da se preispita odgovornost kotorskih policajaca i menadžmenta policije. Tražiće da pod lupom bude i rad Tužilaštva.

“Ako se vidi da je to loš dokazni materijal onda svakako moramo utvrditi našu odgovornost, ali sam siguran da će javnost medijska i svaka druga tražiti malo odgovora i od onih koji su u ovim procesima po novom zakonodavstvu vrlo važni. Ne prebacujem odgovornost ni na koga ali samo kažem bez zajedničkog rada Uprave policije i tužioca nema zajedničkog rezultata”, dodao je Danilović.

Za zapušteno stanje u Kotoru koje po njegovoj ocjeni traje desetak godina odgovorna je država.

Goran Danilović
Goran Danilović

“Zapustiti stanje bezbjednosti, pa rekao bih i oprganizovanog kriminala organizovanih kriminalnih grupa u jednom gradu na tom nivou pa pokušavati samo da liječite posljedice, a ne i uzroke je nemoguće. Ukoliko ljudi koji su danas na slobodi a sve se radi da imaju dokaze, ne budu privedeni zakonu i pravdi ništa drugo nam nije garancija. Kotor mora prestati da bude središte obračuna između zaraćenih kriminalnih bandi”, kazao je Danilović.

IzvorTV Vijesti
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.