Dani energetske efikasnosti u Tivtu

Svjetski dan energetske efikasnosti

Opština Tivat obilježiće 5. mart u svijetu poznat kao Dan energetske efikasnosti. Program obilježavanja ovog datuma, po prvi put sadržaće niz aktivnosti i to od nedjelje 05. do utorka 07. marta.

Cjelokupni program Opština Tivat će realizovati uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, UNDP-jem, NVO „Green Home“, NVO Biciklo.me i Fondacijom za promovisanje nauke PRONA.

Cilj manifestacije jeste unapređenje svijesti o značaju i potencijalima energetske efkasnosti, a sve pod sloganom „Osvijesti se – budi efikasan“. U realizaciju ambicioznog trodnevnog programa biće uključen značajan broj učesnika različitih starosnih i interesnih grupa.

U nedjelju, 5. marta, na gradskoj rivi Pine u Tivtu sa početkom u 10.00 časova, učenici tivatskih osnovnih škola izložiće svoje radove i prezentovati unikatne rukotvorine na temu energetskog osvješćivanja. Istovremeno će se građanima dijeliti štedne sijalice, a biće organizovana i promotivna biciklistička vožnja gradom i to od 12.15. do 12.45 časova, u saradnji sa NVO Biciklo.me iz Podgorice i NVO Staza iz Tivta, Nakon promotivne vožnje, u 13.00 časova, biće upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma „Bicikli pričaju priče“, u Multimedijalnoj sali opštine. Ulaz na projekciju filma je slobodan, a dobrodošli su svi zainteresovani.

Konferencija na temu energetske efikasnosti biće organizovana u ponedjeljak, 6. marta u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, sa početkom u 11.00 časova. Na konferenciji će učestvovati predstavnici Ministarstva ekonomije, GIZ-a, UNDP-a i NVO „Green Home“. Između ostalih prisutnima će se obratiti i predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević. U holu ispred Multimedijalne sale biće upriličen izložbeno-edukativni događaj, na kojem će se predstaviti izlagači – nekoliko crnogorskih kompanija koje promovišu energetsku efikasnost uz podršku Fondacije za promovisanje nauke PRONA, ali i učenici SMŠ „Mladost“ iz Tivta, sa svojim patentima.

Ova trodnevna manifestacija završiće se u utorak, 7. marta projekcijama serijala „Energetska efikasnost nije mogućnost – ona je moć“, u Multimedijalnoj sali opštine Tivat, u 10.00 i 11.00 časova. Serijal je produciran od strane GIZ-a u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomije. Ulaz na projekcije je slobodan.

U slučaju lošeg vremena dio manifestacije koji je planiran na otvorenom (nedjelja, 05.03.2017.) će biti odložen za naknadno dogovoreni termin.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.