Dani energetske efikasnosti u Tivtu

Svjetski dan energetske efikasnosti

Opština Tivat obilježiće 5. mart u svijetu poznat kao Dan energetske efikasnosti. Program obilježavanja ovog datuma, po prvi put sadržaće niz aktivnosti i to od nedjelje 05. do utorka 07. marta.

Cjelokupni program Opština Tivat će realizovati uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju – GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom ekonomije, UNDP-jem, NVO „Green Home“, NVO Biciklo.me i Fondacijom za promovisanje nauke PRONA.

Cilj manifestacije jeste unapređenje svijesti o značaju i potencijalima energetske efkasnosti, a sve pod sloganom „Osvijesti se – budi efikasan“. U realizaciju ambicioznog trodnevnog programa biće uključen značajan broj učesnika različitih starosnih i interesnih grupa.

U nedjelju, 5. marta, na gradskoj rivi Pine u Tivtu sa početkom u 10.00 časova, učenici tivatskih osnovnih škola izložiće svoje radove i prezentovati unikatne rukotvorine na temu energetskog osvješćivanja. Istovremeno će se građanima dijeliti štedne sijalice, a biće organizovana i promotivna biciklistička vožnja gradom i to od 12.15. do 12.45 časova, u saradnji sa NVO Biciklo.me iz Podgorice i NVO Staza iz Tivta, Nakon promotivne vožnje, u 13.00 časova, biće upriličeno prikazivanje dokumentarnog filma „Bicikli pričaju priče“, u Multimedijalnoj sali opštine. Ulaz na projekciju filma je slobodan, a dobrodošli su svi zainteresovani.

Konferencija na temu energetske efikasnosti biće organizovana u ponedjeljak, 6. marta u Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, sa početkom u 11.00 časova. Na konferenciji će učestvovati predstavnici Ministarstva ekonomije, GIZ-a, UNDP-a i NVO „Green Home“. Između ostalih prisutnima će se obratiti i predsjednica opštine Tivat dr Snežana Matijević. U holu ispred Multimedijalne sale biće upriličen izložbeno-edukativni događaj, na kojem će se predstaviti izlagači – nekoliko crnogorskih kompanija koje promovišu energetsku efikasnost uz podršku Fondacije za promovisanje nauke PRONA, ali i učenici SMŠ „Mladost“ iz Tivta, sa svojim patentima.

Ova trodnevna manifestacija završiće se u utorak, 7. marta projekcijama serijala „Energetska efikasnost nije mogućnost – ona je moć“, u Multimedijalnoj sali opštine Tivat, u 10.00 i 11.00 časova. Serijal je produciran od strane GIZ-a u partnerstvu sa Ministarstvom ekonomije. Ulaz na projekcije je slobodan.

U slučaju lošeg vremena dio manifestacije koji je planiran na otvorenom (nedjelja, 05.03.2017.) će biti odložen za naknadno dogovoreni termin.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.