Dan otvorenih vrata u Zbirci pomorskog nasljeđa u Tivtu

Noć Muzeja - Pomorska Zbirka Tivat
Noć Muzeja – Pomorska Zbirka Tivat

Povodom obilježavanja dana kada su davne 1928. godine u Bokokotorski zaliv uplovile prve podmornice jugoslovenske flote – “Nebojša“ i „Hrabri“, svi posjetioci Porto Montenegra će imati priliku da uživaju u besplatnom obilasku podmornice P-821 „Heroj“,  danas, petak, 8.aprila, u vremenu od 10 do 17 sati – saopšteno je iz Porto Montenegra.

Izložba karikatura sa tematikom podmorničarstva, poznatog karikaturiste i ilustratora Nikole Otaša, biće otvorena istog dana, u Zbirci pomorskog nasljeđa, sa početkom u 17 sati, a svi zainteresovani posjetioci će od 14 do 18 sati imati priliku da se upoznaju sa autorom i da im crta karikature.

Okupljeni podmorničari, koji su nekada plovili u „Heroju“, ponosu Jugoslovenske Ratne mornarice, tog dana će posjetiocima prepričavati svoja iskustva pod vodom, sa kojim opasnostima se se suočavali, kako su ručali na torpednim cijevima i spavali na sklopivim ležajevima, gdje god su mogli naći mjesto.

Podmornica P-821 Heroj
Podmornica P-821 Heroj

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.