21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan otvorenih vrata u Porto Montenegru

Porto Montenegro – marina

Info sesija povodom konkursa za Porto Montenegro stipendiju na stručnim diplomskim studijama International Hospitality and Service Management na američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku, zakazana je za petak, 10. mart, u Jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom Vojske) u 16 sati.

Tog dana će svi zainteresovani srednjoškolci, potencijalni studenti i njihovi roditelji, imati priliku da razgovaraju sa predstavnicima RIT-a i dobiju informacije o studentskom programu, ali i da čuju iskustvo od prošlogodišnje dobitnice stipendije, Tivćanke Jovane Ivanović, koja završava prvu godinu studija sa odličnim ocjenama.

Stipendija u vrijednosti od 25 hiljada eura pokriva troškove školarine tokom studija, a osim stipendiranja, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro. Rok za prijavu je 20. mart 2017. godine, a konkursu mogu pristupiti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu srednju školu.

„I ove godine nastavljamo saradnju sa RIT-om kao sa sjajnim partnerom, u obrazovanju i razvoju svojih budućih zaposlenih, jer želimo da i na ovaj način ulažemo u obrazovanje u lokalnoj zajednici i damo šansu mladim, elokventnim, i ambicioznim ljudima da stiču znanja iz različitih oblasti, ali i da se oprobaju u radu na projektu Porto Montenegro.“- istakao je Danilo Kalezić, PR menadžer Porto Montenegra.

„Dani u Dubrovniku, posebno na RIT fakultetu protiču odlično – sistem rada, izbor predmeta način predavanja, implementacija formalnog znanja u praksi, razlikuju se od načina rada fakulteta u Crnoj Gori. Prvenstveno sva predavanja i komunikacija sa profesorima na fakultetu obavlja se na engleskom jeziku, sto svakodnevno poboljšava znanje jezika i otklanja barijeru u govoru. Kao najveće prednosti i beneficije studiranja na RIT-u istakla bih mogućnosti koje se pruđaju studentima, kao što su studiranje na ostalim kampusima RIT fakulteta, medju kojima se ističu oni u New York-u i Dubai-u, kao i obaveznu praksu, koju je moguće odraditi u čitavoj Evropi i svijetu.“- prenosi svoje iskustvo studentinja prve godine RIT-a, Jovana Ivanović, koja će takođe biti prisutna u petak na info sesiji za nove potencijalne stipendiste u Porto Montenegru.

Inače, program International Hospitality and Service Management je prvi program koji je uveden na RIT Croatia i idealan je za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili uopšte, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na preduzetništvo, pa je namijenjen i onima koji žele da pokrenu svoje poslovanje.

Najčitanije