17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan opštine Herceg – Novi 28.oktobar

Herceg - Novi
Herceg – Novi

Nataša Aćimović predsjednica Opštine i Andrija Radman, predsjednik Skupštine opštine Herceg-Novi,  čestitali su predstojeći praznik Dan opštine 28.oktobar.

Život jednog grada predstavlja put ka njegovom uspjehu i ostvarenju, pokušaj krčenja drugačijeg puta, nagovještaj jedne nove staze, novog uzmaha, novog poleta.

Prilježniji napredak znači i potpuniji život.

Herceg-Novi je upalio baklju uspjeha koja će goreti sve blistavije i jače kako bude prelazila iz ruku ove na ruke nove generacije.  Ima još mnogo toga što možemo i moramo da uradimo i pružimo svom lijepom gradu, jer to želimo i hoćemo.

Dragi naš grade, srećan Ti praznik – 28. oktobar.

Herceg-Novi Foto Miro Marušić Boka News
Herceg-Novi Foto Miro Marušić Boka News

Sutrašnje centralne svečanosti povodom  Dana opštine  počeće  obilaskom i polaganjem vijenaca na spomen obilježja palim borcima i rodoljubima  u oslobodilačkim ratovima. Delagacija Opštine, Organizacije boraca i Vojske Crne Gore sutra će  od 8,30 do 9,35 položiti cvijeće i vijence na spomen obilježja na Sat kuli, kod Manastira Savina  i na spomenik Bezmetković .

U 10,30  počeće promenadni koncert  od Trga Nikole Đurkovića do Dvorane Park u kome će učestvovati Gradska muzika, Mjesna muzika Đenovići i mažoretke.

U 11 sati u Dvorani Park je svečana sjednica Skupštine  opštine kojoj će pored odbornika prisustvovati i brojni gosti iz zemlje i inostranstva. Najavljen je dolazak i predsjednika Crne Gore Filipa  Vujanovića.Na sjednici će  se odbornicima i gostima obratiti predsjednici opštine i Skupštine opštine Nataša Aćimović i Andrija Radman. Biće razmjenjene potpisane Povelje o bratimljenju dva grada: Herceg Novog i Barlete, čime će biti obezbjeđeni formalno pravni preduslovi za  zvaničnu  institucionalnu saradnju

Povelju o bratimljenju predsjednici Opštine Herceg Novog će u ime predsjednika Opštine Barleta, gospodina Paskvalea Kašćele uručiti  Đuzepe Gamarota.

 Opština Herceg-Novi je prve korake saradnje bazirane na razmjeni u raznim oblastima kao što su privreda, turizam i kultura sa gradom Barletom, uspostavila 1969. sprovodeći na taj način osnovne ideje Memoranduma o saradnji  vlada Italije i Jugoslavije iz 1964. godine. Poveljom  od 17. maja 1969. Opština Barleta je izrazila namjeru o bratimljenju sa gradom Herceg-Novi, koje će sutra biti i formalizovano.

 Na svečanoj sjednici biće dodjeljena Oktobarska nagrada,  najveće priznanje grada, ekonomisti u penziji i publicisti, Milanu Mišu Brajeviću. Nakon toga planiran je  kulturno-umjetnički program.

Na Dan opštine povremeni prekid saobraćaja u Njegoševoj ulici

Zbog manifestacija povodom Dana opštine Herceg-Novi u srijedu, 28. oktobra, od 10:30 do 12:30 sati, povremeno će dolaziti do prekida saobraćaja u Njegoševoj ulici, od zgrade Opštine do „Bife Beograda“ , obavještavaju iz Komunalne policije.

Od 9 do 10 sati saobraćaj će biti otežan i u Manastirskoj ulici, zbog polaganja cvijeća i vijenaca na spomenik Bezmetković na Savini .

Iz Komunalne policije mole građane da, ukoliko su u mogućnosti, izbjegavaju ove ulice u naznačeno vrijeme, a u slučaju da dođe do zastoja saobraćaja da budu strpljivi.

Koncert grupa Highway i Neverne bebe

Povodom Dana opštine Herceg Novi večeras će na glavnom gradskom trgu nastupiti grupe Highway i Neverne bebe. Koncert će početi u 20 sati. Organizator programa je Javna ustanova kulture Herceg-fest, a pokrovitelji gradska Turistička organizacija i Opština Herceg Novi.

“Highway” je podgorički bend, koji je osnovan prošlog ljeta u Herceg Novom. Proslavili su se nastupom u televizijskom muzičkom takmičenju “X faktor”. Bend čine studenti, dvadesetogodišnji Petar Tošić i Luka Vojvodić i devetnaestogodišnji Marko Pešić.

“Neverne bebe” postoje od 1993. godine i iza sebe imaju šest studijskih albuma.

Izložba  iz Novog Mesta u Galeriji „Josip Bepo Benković“

Povodom obilježavanja Dana opštine  i 36 godina prijateljstva između opština Herceg Novi i Novo Mesto sutra će u 19 sati u Galeriji „Josip Bepo Benković“  biti otvorena arheološka izložba Dolenjskog muzeja Novo Mesto pod nazivom „Refleksije praistorije u bronzi“- Situlska umjetnost Novog Mesta.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije