8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan opštine i 130 godina Gradske muzike Herceg – Novi

Gradska Muzika Herceg- Novi
Gradska Muzika Herceg- Novi

U sklopu proslave Dana opštine Herceg-Novi Gradska muzika će u petak, 28. oktobra prirediti promenadni koncert u centru Herceg-Novog, od Trga Nikole Đurkovića do dvorane Park. Početak je zakazan za 10.30 sati.

Radi nesmetanog i bezbjednog održavanja defilea biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila u periodu od 10.30 do 11 sati u Njegoševoj i Ulici Save Kovačevića, na potezu od raskrsnice Njegoševe sa Ulicom Mića Vavića (zgrada »Novljanke«) do Ulice Braće Grakalića, saopštili su iz Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju.

Dan Opštine Herceg Novi, 28.oktobar je i rođendan Gradske muzike -130 godina od osnivanja, pa će tim povodom biti dodijeljene plakete i zahvalnice.

U godini jubileja Gradska muzika  je, minulog mjeseca, organizovala trodnevni program.

Gradska muzika Herceg Novi - foto Boka News
Gradska muzika Herceg Novi – foto Boka News

Gradska muzika Herceg Novi osnovana je 1886. godine i najstarije je društvo u gradu i među najstarijim u regionu. Među brojnim priznanjima koja čuvaju u prostorijama na Karači je i Orden zasluga za narod sa srebrnim zracima kojim je odlikovana po ukazu Josipa Broza Tita, 1971. godine. Oktobarsku nagradu Herceg Novog zaslužili su dva puta, 1968. i 1986. godine. Iako su i Gradsku muziku pratili usponi i padovi, vremena prošlog,  u svim generacijama entuzijazam i ljubav prema gradu i muzici bili su jači od nevolja  kroz koje je ansambl prolazio. Podrška grada i Turističke organizacije je podsticaj članovima za još snažnije djelovanje.

Bogat kulturni8 program program

Povodom 28. oktobra Dana opštine Herceg Novi, večeras u 21 sat na Trgu Nikole Đurkovića nastupiće “Amadeus bend”, a sutra na istom mjestu biće održan koncert “Novi Novom”.
Učestvovće Boka bend, Duje i Castel Nuovo bend i klapa Stari kapetan.

U subotu 29. oktobra u dvorani „Park” biće izvedena predstava „Državni posao”.
Izložbu radova Pabla Pikasa zainteresovani mogu pogledati u foajeu dvorane „Park” do 25. novembra.
Film „Jesen samuraja” sa Petrom Strugarom u naslovnoj ulozi, publika u gradu pod Orjenom moći će da vidi 31. oktobra, 1. i 2. novembra u terminima od 18 i 20 sati i 30 minuta.

Najčitanije