12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan mladosti ostao bez podrške zvaničnika

Način na koji je Perković na fb objavio da nema proslave Dana mladosti u Tivtu
Način na koji je Perković na fb objavio da nema proslave Dana mladosti u Tivtu

Proslava 25-maja – Dana mladosti iz nekadašnje SFRJ, a po kojoj je Tivat proteklih godina bio prepoznatljiv, danas nije održana u najmanjem bokeljskom gradu.

“Zbog neadekvatne podrške Opštine Tivat i drugih subjekata, ovogodišnji Dan mladosti proslavićemo kao što smo ga slavili od 1987-2004 godine – u našim sjećanjima i u našim srcima. Gajimo veliku nadu da će sa novoizabranom gradonačelnicom dr Snežanom Matijević i Dan mladosti, kao najmasovnija manifestacija u Tivtu, konačno dobiti adekvatan tretman.
Od sledeće godine svakako nastavljamo dalje!”- napisao je na facebooku Marko Perković iz tivatske NVO “Generalni konzulat SFRJ” koja je prije 12 godina obnovila i bila glavni organizator proslave Dana mladosti u Tivtu.

Upravo zbog te manifestacije koja je imitacijama nekadašnjih čuvenih sletova i dočeka štafete na stadionu JNA u Beogradu, te reminiscencijama na vrijeme bratstva i jedinstva u Titovoj Jugoslaviji, proteklih su godina stotine, pa i hiljade jugonostalgičara i stranih turista 25.maja dolazile u Tivat. Ove godine velike fešte nije bilojer prema riječima Perkovića, zbog “u najmanju ruku rezervisanosti dosadašnjeg čelništva grada prema toj manifestaciji “Generalni konzulat SFRJ” nije ni učestvovao na opštinskom konkursu za raspodjelu sredstava NVO-ima sa ovim projektom.”

Proslava Dana mladosti - Tivat 2015
Proslava Dana mladosti – Tivat 2015

“Dosadašnji gradski čelnici nisu imali puno razumijevanja za centralnu jugoslovensku proslavu Dana mladosti u Tivtu koja je okupljala stotine i hiljade ljudi, ni izbiza kao što su to recimo, imali za personalne i razne druge lakrdije u tivatskom SUBNOR-u. Nadam se da će se to brzo promijeniti sa novoizabranom gradonačenicom koja je bila i ostala Titova pionirka i omladinka.”- kazao je Perković dodajući da je pored neodržavanja velike fešte, u Tivat danas došlo preko 120 jugonostalgičara iz svih eks-YU republika, i to najviše iz Slovenije, pa će mala zabava ipak biti održana večeras u novootvorenoj kafe-piceriji “Maršal Tito” na Pakovu.

Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije