12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan Bokeljske mornarice – brojne svečanosti

Bokeljska mornarica- foto Miro Marušić

Svečana akademija Bokeljske mornarice Kotor biće održana u nedjelju 25.juna u 21 sat u Koncertnoj dvorani Muzičke škole “Vida Matjan”.

Pripremljen je kraći umjetnički program uz učešće klapa, učenika Muzičke škole “Vida Matjan” i članova mornarice.

Na Dan Bokeljske mornarice, u ponedjeljak 26.juna u 20 sati ispred Doma mornarice u Starom gradu, na Pjaci od kina biće formiran glavni odred.

Nakon toga, ispred zgrade Opštine biće preuzeta zastava od gradonačelnika Kotora, uslijediće obilazak grada, preuzimanje ključeva grada ispred glavnih gradskih vrata od predsjednika Opštine, a oko 20,40 sati, mornari će na Trgu od oružja odigrati tradicionalno kolo.

“Pozivamo građane da budu sa nama, na ovoj našoj zajedničkoj proslavi”, poručuju iz Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice Kotor.

Bokeljska mornarica – kolo

Promocija knjige A. Sbutege „Bokeljska Mornarica”

Pomorski muzej Crne Gore, Ministarstvo kulture i Bokeljska mornarica Kotor povodom Dana Bokeljske mornarice organiziraju  promociju knjige „Bokeljska Mornarica”,  autora prof. dr Antuna Sbutege, koja će se održati u Palači Grgurina , u ponedjeljak, 26. juna u 21 sat.

Govorit će Andro Radulović, direktor Pomorskog muzeja Crne Gore,  magistar Janko Ljumović,ministar kulture u Vladi Crne Gore i autor knjige.

U muzičkom dijelu sudjeluju profesorica Angela Mijušković (flauta)  i profesorica Andrea Živković (flauta) .

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije