“Dan bez automobila”

Međunarodni ekološki datum, “Dan bez automobila” obilježen je juče u Tivtu gdje je za tu priliku jedan dio Ulice Druge dalmatinske brigade u centru grada, zatboren za saobraćaj i privremeno pretvoren u “zeleni poligon”, tačnije biciklistički poligon.

U sklopu ove manifestacije, organizovane su radionice izrade saobraćajnih znakova, gdje su bili uključeni i mali Tivćani- učenici najmlađih razreda osnovne škole, a koji su kredama u boji crtali po pločniku na Trgu magnolija.

Manifestaciju je otvorila sekretarka za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost u Opštini Tivat Tatjana Jelić koja je istakla da je obilježavanje Dana bez automobile u Tivtu “postala tradicija koja ide u pravcu nove edukacije najmlađih kada se radi o ekološkoj svijesti i unapredjivanje znanja o održivom razvoju.”

Za pokazane izuzetne sposobnosti na biciklističkom  poligonu, prvo mjesto pripalo je Martinu Lesjaku, a nagrada je godišnja pretplata za “Bike Sharing”  gradski sistem iznajmljivanja bicikala i vaučer u iznosu od 30 eura u radnji “Cakan sport”. Drugo mjesto pripalo je Aleksi Pavišiću, koji je takođe dobio godišnju pretplatu za “Bike sharing” i vaučer u iznosu od 20 eura, dok je treće mjesto osvojio Slobodan Peričić koji je dobio godišnju kartu za “Bike sharing”.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.