22 C
Kotor

Slušaj online radio

Đaci međunarodne škole pomažu psima

Logo TCR
Logo TCR

U sklopu tradicionalnih dešavanja kojima se obilježava kraj školske godine, učenici starijih razreda međunarodne škole Knightsbridge Schools International Montenegro (KSI Montenegro) iz Tivta, osmislili su i pripremili sportski program humanitarne trke pod nazivom “Tivat Fun Run 2015 – trka za kotorski azil”.

Trka će se održati u subotu, 6. juna u Tivtu, sa početkom u 9 sati u organizaciji škole KSI Montenegro, u saradnji sa osnovnim školama “Branko Brinić”, “Drago Milović” i srednjom školom “Mladost” iz Tivta, a uz pokroviteljstvo kompanije “Adriatic Marinas – Porto Montenegro” i lokalnih firmi iz Tivta. Trku su podržali Opština Tivat i volonteri Crvenog Krsta.

Ovo sportsko nadmetanje otvoreno je za djecu i odrasle učesnike i predstavlja prvo takvo dešavanje humanitarnog karaktera u Tivtu. “Tivat Fun Run 2015” trčaće se sa ciljem prikupljanja sredstva za pomoć kotorskom Azilu za pse i napuštene životinje, u kojem trenutno boravi oko 150 napuštenih pasa.

Azil za pse Kavač
Azil za pse Kavač

Ovogodišnja humanitarna trka, u dužini od 4 kilometra, održaće se u na stazi od Upravne zgrade Adriatic Marinasa u Ulici Blaža Jovanovića, kroz Seljanovo i Donju Lastvu, marinu Porto Montenegro, a potom gradskim ulicama i kroz gradski park, do cilja na platou ispred škole KSI Montenegro u Ulici Omladinskih brigada.

Osim na dan trke, učesnici se mogu prijaviti u školi KSI Montenegro od prvog juna do dana održavanja trke. Minimalne donacije za učešće iznosiće od 1 eura za djecu i 5 eura za odrasle učesnike. Na platou ispred škole nakon završetka trke, biće održana i humanitarna lutrija.

Najčitanije