Đaci iz Kine u posjeti Tivtu

Posjeta Kabinetu

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević, ugostila je u četvrtak, 25. januara učenike i profesore koji su u sedmodnevnoj posjeti Tivtu i Srednjoj mješovitoj školi „Mladost“ iz Tivta, a u sklopu već tradicionalnog projekta razmjene studenata između dva pobratimska grada šangasjkog distrikta Điading i Tivta. Učenici III razreda srednje škole iz Điadinga, u pratnji dva profesora, u Tivat su stigli u nedjelju 21. januara i ovdje će boraviti sve do nedjelje 28. januara.

„Ponosna sam na saradnju Tivta i Điadinga i na razmjeni đaka, koja je izuzetna prilika da se naše dvije daleke kulture upoznaju i izgrade snažne mostove prijateljstva i saradnje u mnogim oblastima“, kazala je predsjednica Matijević, ovim povodom.

Gostima iz Kine obratio se i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović, kao neko ko je od samog početka uključen u projekat saradnje Tivta i Điadinga, te direktorica SMŠ „Mladost“ Jovanka Vujačić.

„Zahvaljujem Opštini Tivat koja je započela ovaj projekat i koja pomaže njegovu realizaciju. Đaci koji borave kod njihovih vršnjaka iz Tivta zadovoljni su posjetom Tivtu, a mi smo se potrudili da im omogućimo i izlete kako bi se upoznali sa Crnom Gorom. Gosti iz Kine imali su priliku prisustvovati nastavi, posjetili su Prijestonicu Cetinje, obišli su Boku Kotorsku, a slijedi i izlet u Glavni grad Podgoricu“, kazala je direktorica Vujačić.

U razgovoru sa predsjednicom gosti su istakli zadovoljstvo prijemom, klimom, ljepotama okruženja ali i stvaranjem novih prijateljstava u Tivtu. Planirano je da se sa ovim vidom saradnje Tivta i Điadinga nastavi i u budućnosti, pa je uzvratna posjeta Kini, djece iz SMŠ „Mladost“ planirana za oktobar tekuće godine.

 

1 komentar

  1. Kad arivaju u Podgoricu prepanut će se i doživljeti stres koliki je to grad odnosno gradurina tamo u Aziji nema tolikijeh gradova, e neće prepanut će se kad vidu i čuju kako DRPS kadrovi parlaju Engleskim jezikom a kad vidu Muga odnosno našljednika Miga (koja razlika) e onda im neće strnut kakvi ministri komanduju Bokom i ostatkom Gore Crne. Nego danu recite nam jeli Matijevićka potpisala krivičnu prijavu odnosno poklon prvijema.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.