9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Crnoj ovci“ stižu takse za muziku koje nema

„The Black Sheep“ -Tivat
„The Black Sheep“ -Tivat

Da su odnosi Opštine Tivat sa menadžmentom jedinog lokala u gradu kome je zabranjeno puštanje muzike-gastro paba „The Black Sheep“ dostigli nov nivo apsurda, pokazalo se danass kada je službenik lokalne uprave u popularnu „Crnu ovcu“ donio riješenje opštinskog Sekretarijata za finansije i lokalne prihode kojim se vlansiku lokala, firmu „Fortunela“,  nalaže  da plati 35 eura komunalne  takse „za priređivanje muzilkog programa preko audio i audio-vizuelnih uređaja“ za mjesec novembar.

To ne bi bilo ništa čudno da ista ta Opština „The Black Sheep-u“ prethodno, početkom aprila nije oduzela dozolu za priređivanje muzičkog programa, pa popularni lokal već mjesecima radi u potpunoj tišini.

Zbog činjenice da su vjerovatno jedini ugostiteljski objekat na svijetu kojem je zabranjeno da pušta muziku, vlasnici „Crne ovce“ su dovedeni u veoma težak položaj pa je lokal koji zapošljava desetak radnika i bio je vrlo popularan prvenstveno među strancima, dovoden pred zatvaranje. Opština je „The Black Sheepu“ oduzela dozvolu za puštanje muzike koju je prethodno sama izdala, a po inicijativi susjeda „Crne ovce“ porodice Zeković koja se konstatno žalila na navodno veliku buku iz paba. Zanimljivo je da je „Ovca“ vjerovatno jedini lokal u državi koji je prije dobijanja dozvole za puštanje muzike morao da uradi detaljni tehnički pregled zvučne izolacije i instalacija. a koji je uradila sertoifikovana ustanova – Institut za sigurnost u Podgorici. Njihov nalaz pokazuje da lokal zadovoljava sve crnogorske i evropske standarde, odnosno da je zvučna izolacija u koju je uloženo 6.500 eura, vrlo fikasna. Na te nalaze Opština se nije obazirala, već je bez mjerenja jačine muzike u lokalu od strane inspekcije, ukinula dozvolu za puštanje muzike „The Black Sheepu“. Stoga su vlasnici lokala pokrenuli spor pred Upravnim i Osnovnim sudom u Kotoru, a najavljuju i poduzanje krivilnih prijava protiv odgovornih u lokalnoj samoupravi. I pored svega toga, Opština „Crnoj ovci“ nastavlja da od maja prošle godine, dostavlja riješenja o obračunu te takse i naplaćuje komunalnu naknadu za priređivanje muzičkog programa .

„Evo vidite i sami principjelnost i profesionalnost rada opštinskog oragna koji nam je izdao dozvolu, neosnovano je ukinuo, a pored toga nam mjesecima šalje i naplačuje račune za taksu za muziku koje  nemamo. Svaki komentar je suvišan.“- kazali su nam danas vlasnici paba „The Black Sheep“ Damir Moškov, Darko Nišavić i Vedrana Brguljan.

Oni su nam pokazali i spisak sa imenima preko dvije hiljade građana koji su u protelih desetak dana potpisali preticiju kojom od Opštine Tivat traže da povuče svoju konztroverznu odluku o ukidanju dozvole za puštanje muzike u „The Black Sheepu“. Istakli su da se potpisivanje peticije nastavlja, kao i da će vlasnici i gosti popularnog lokala nastaviti svoju borbu za „Pravdu za Ovcu“, kako je pisalo na protestnom transparentu koji su nedavno na rukometnoj utakmici u Tivtu ravili navijači lokalnog kluba „Partizan“.

Izvor:S. L.

Najčitanije