Oba crnogorska aerodroma prate trendove rasta aviosaobraćaja u regionu

Podgorica drugu godinu za redom najbrže rastuća među glavim gradovima ex-yu

Sa aerodroma Tivat

Oba crnogorska aerodroma u 2017. godini zabilježili su značajan rast obima prometa putnika, čime prate rastuće trendove kada je aviosaobraćaj u regionu bivše Jugoslavije u pitanju.

Prema listi koju je juče objavio portal Exyuaviation, aerodrom Tivat je osmi, a Podgorica deveta na listi od deset najprometnijih vazdušnih luka u državama bivše SFRJ. Oba naša aerodroma lani su po prvi put u svojoj istoriji, probila „magičnu granicu“ od milion putnika godišnje. Tivat je imao  1.129.720 putnika, što je 15 odsto više nego 2016. Podgorica je zabilježila priomet od 1.055.142 putnika, što je za čak 20,8 odsto bilji rezultat nego godinu dana ranije.

Podgorica time već drugu godinu za redom, prednjači među  aerodrom glavnih gradova zemalja bivše Jugoslavije po stopi rasta prometa, što je rezultat činjenice da su brojne nacionalne, ali i više loukost aviokompanija lani uspostavile redovan ili čarter saobraćaj sa podgoričkom vazdušnom lukom, otvorivši linije iz Crne Gore za mnogo veći broj destinacija nego što je to bio ranije slučaj.

Aerodrom Podgorica inače, u peridou od 2007. do 2017., zabilježio je porast prometa od čak 126,7 posto, dok je aerodrom Tivat u istom desetljeću imao porast prometa od 96,8 odsto.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.