„Crna ovca“ nije bučna, ali i dalje smeta

Obavjestenje Crna ovca

Nakon odluke Upravnog suda koji je prihvatio žalbu njegovog vlasnika čime je makar privremeno okončana saga sa zabranom emitovanja muzike koja je trajala skoro godinu dana, popularni pab „The Black Sheep“ (Crna ovca) u Tivtu je sada opet pod lupom inspekcija opštinske uprave, ali po drugom osnovu.

Naime, komunalna inspekcija sada vrlo revnosno kontroliše da li „Ovca“ poštuje radno vrijeme i već je u dva navrata tom pabu napisala prekršajne prijave jer su u njemu zatekli goste i nakon ponoći do kada je zvanično zimsko radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Tivtu. Jedan od suvlasnika „Ovce“ Zdravko Nišavić nam je kazao da po prijavama njihovih susjeda – poroduce Zeković-Grbac, komunalna policija, odnosno inspekcija sada pojačano kontrolišu do kada „Ovca“ radi.

„Radno vrijeme je do ponoći i mi pola sata ranije oglasimo „zadnju turu“ pića, gasimo svjetlo i muziku. Ne moženo istjerati goste od kojih živimo prije nego popiju to piće koje su platili, ne samo zbog toga što živimo od tih ljudi, već i zato što nas bilo koji klijent u slučaju da tako nešto uradimo, može tužiti po osnovu Zakona o zaštiti prava potrošača“- kazao je Nišavič dodajući da je  Komunalna inspkecija u dva navrata tako zatekla po par ljudi u „Ovci“ nakon ponoći i napisala vlansicima lokalna prekršajne naloge.

Nišavić ističe da su tek nakon što su Opštinu dobili na Upravom sudu, komunalni policajci izmjerili nivo buke u „Ovci“, a zbog čijeg je navodnog nepoštovanja, na zahtjev Zekovića, Opština lani tom pabu ukinula uredno izdatu dozvolu za muziku, a što je jedinstveni takav slučaj u Crnoj Gori.

Zdravko Nišavić

„Mjerenja koja nisu vršili prije nego što su nam uzeli dozvolu tvrdeći da smo prebučni, sada su pokazala nivo buke od 52 decibela, značajno manje od zakonskog maksimuma od 65 decibela. Budući da više nemaju ni jedan odnov da nas po tom pitanju jure, sada pokušavaju da nas na drugi način ugase zbog navodnog nepoštovanja radnog vremena“- kazao je Nišavić dodajući da je „Ovca“ zbog toga tražila podršku Udruženja ugostitelja Tivta a najavljuju i krivične prijave protiv opštinara koji su se „navrzli“ na taj lokal. Nišavič kaže da je sve to produkt pritisaka koje porodica Zeković-Grbac vrši u Opštini, želeći da prvo skrati radno vrijeme, a kasnije potpuno ugasi „Ovcu“ kad već to nisu uspjeli nezakonitim oduzimanjem lokalu dozvole za muziku.

„Oni nas stalno neutemeljeno prijavljuju policiji, Komunalnoj inspekciji i Komunalnoj policiji. Koriste svoje prijateljske veze sa gradonačelnicom Snežanom Matijević i bivšim gradonačelnikom Zoranom Jankovićem i pozivaju se na svoje partijske DPS veze“- istakao je Nišavić dodajući da se sa problemom tumačenja radnog vremena od strane inspekcije, sutra mogu suočiti i svi drugi lokali u gradu.

„Da li je to vrijeme do kada radnici rade, do kada se služi piće ili se gasu muzika ? U Hrvatskoj imate zakonsku odredbu da se toleriše do 30 minuta zadržavanja gosta u lokalu nakon isteka zvaničnog radnog vremena. Mi goste obavještavamo da bi bilo poželjno da napuste pab prije ponoći, čak smo istakli i obavještenje da najmanje 15 minuta prije ponoći izađu iz lokala“- kaže Nišavić dodajući da je u turizmu koji je za Tivat oficijelno, glavna razvojna grana, nedopustivo tjeranje gostiju.

Iz Opštine Tivat odbacili su tvrdnje suvlansika „Crne ovce“ da postupaju pod pritiscima porodice Zeković i istakli da samo nastoje da obezbijede poštovanje propisa o radnom vremenu. Naglasili su da je u dva navrata komunalna inspekcija nalazila goste u „Ovci“ i nakon ponoći, „što znači da taj lokaln ne poštuje radno vrijeme istaknuto na njegovim ulaznim vratima“. Podsjetili su da po važećoj opštinskoj odluci, kaznene mjere prema onima koji dva puta ili više prekrše odredbu o radnom vremenu, predviđaju da se prvo „radno vrijeme objekta u kome je zabilježen prekršaj, skrati za dva sata u trajanju od tri mjeseca“, a ako se odluka i dalje krši, lokal će se zapečatiti.

2 Komentari

  1. Lepo rade nove snage . Komanduju im isti.Poslušnici i momci sa kupljenim diplomama.Imamo ih puno i svakog dana pristižu.Zgrada nam je postala osinjak,pa možda počinjemo da sedimo po hodnicima.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.