“Crna Gora u ritmu Evrope” – pobijedila djeca iz Tivta

Crna Gora u ritmu Evrope – Pobjednici  – Djeca Tivta

Pobjednici takmičenja “Crna Gora u ritmu Evrope” su djeca iz Tivta. Na toj manifestaciji nastupila su djeca iz 21 crnogorske opštine i svi su predstavljali po jednu evropsku državu.

Prijavljen je bio veliki broj djece, a djeca svake opštine dobila su svog ambasadora i na jeziku te države su se predstavila na nacionalnoj televiziji.

Pobjednici Tivćani pjevali su portugalsku pjesmu, a nagrada je putovanje u tu zemlju.

Osim puta u Portugal, nagrada pobjedniku je 50 odsto novca prikupljenog od SMS glasova, koji će se uplatiti u budžet tivatske lokalne uprave, sa preporukom da bude upotrijebljen za programe namijenjene djeci.

Finalno takmičenje prenosila ja TVCG, a taj muzičko-scenski događaj podržale su ambasade evropskih zemalja u Crnoj Gori.

Cilj manifestacije je promocija interkulturalnosti, tolerancije, ravnopravnosti polova, poštovanje ljudskih prava, različitosti, saradnje i doživotnog učenja. U okviru programa manifestacije, organizovane su i besplatne edukacije za djecu učesnike. Takođe, takmičenje će doprinijeti prepoznavanju, razvijanju i podsticanju mladih talenata u Crnoj Gori.

Takmičenje “Crna Gora u ritmu Evrope” namijenjeno je djeci osnovnih i srednjih škola, a osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.

Ovo je bilo prvo takmičenja ovog tipa u Crnoj Gori, a prema propozicijama, domaćin narednog takmičenja biće pobjenik – Opština Tivat.

Takmičenje je podržano od strane ambasadora zemalja Evrope i Evropske unije.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.