9.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora prva na Top 5 listi svjetskih destinacija…

Luštica Bay - panorama
Luštica Bay – panorama

Crna Gora je na prvom mjestu Top 5 svjetskih destinacija u kojima treba kupiti kuću u 2017. godini – smatraju eksperti renomirane izložbe nekretnina „Luksuzni sajam nekretnina“ /Luxury Property Show/  i luksuznog britanskog onlajn časopisa Rezident / The Resident/.

Direktor Luxury Property Show-a Edi Sikora /Eddie Sikora/ navodi Crnu Goru i novo turističko naselje Luštica Bay nadomak Tivta, kao destinacije broj 1 za investiranje u nekretnine u sljedećoj godini, i to ispred Španije, Italije, Portugalije i Francuske.

„Jedna od najljepših zemalja koje sam posjetio je Crna Gora, tako da ne čudi što ima najbrže rastuću turističku industriju na svijetu prema Svjetskom savjetu za turizam i putovanja (WTTC). Novi direktni letovi iz Velike Britanije čine ovu malu zemlju na Jadranskom moru mnogo pristupačnijom za sve Britance koji traže drugi dom. Visoke planine, svjetlom obasjane uvale, zapanjujuća obala i mletačka arhitektura stavljaju Crnu Goru na vrh moje liste gdje kupiti kuću. Nova dešavanja dodaju novu ponudu rastućoj međunarodnoj potražnji, a najnovije je Orascom-ov Luštica Bay, smješten u zalivu Trašte duž prirodnog bisera na poluostrvu Luštica“, preporučuje Sikora u tekstu magazina Rezident pod naslovom „Gdje u svijetu kupiti kuću u 2017. godini“.

Na drugom mjestu je Španija i njena destinacija Kosta Blanka, slijede Italija čija Toskana je popularna među Britancima, potom portugalski Algarve dok se za Francusku, koja je na 5. poziciji, navodi da i dalje nudi nevjerovatne mogućnosti za uloženi novac.

Londonski Luxury Property Show se ove godine održava 14. i 15. oktobra i prikazaće najnovije i najveće svjetske luksuzne nekretnine koje se nude na tržištu. Izložba sa dugom tradicijom i dalje je jedini sajam u Evropi posvećen luksuznim nekretninama gdje posjetioci mogu da otkriju najnoviju ponudu kuća vodećih svjetskih graditelja nekretnina i agenata.

Novo turističko naselje Luštica Bay biće predstavljen na ovom sajmu kao i na izložbama u Geteborgu i Helsinkiju.

Luštica Bay je planiran da ponudi sedam hotela, dvije marine sa 226 vezova, prvi profesionalni šampionski golf teren, više od 1000 stanova, 500 vila i gradskih kuća i sve sadržaje neophodne za potpuno funkcionisanje grada.

Najčitanije