13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora među TOP 10 destinacija: “Mali dragulj” nudi plaže, planine i istoriju

Perast- foto Miro Marušić Boka News
Perast- foto Miro Marušić Boka News

Crna Gora druga je na listi od ukupno 10 top „predivnih turističkih destinacija“ koje neizostavno treba posjetiti tokom 2017. godine. To Britancima preporučuje najtiražniji i najuticajniji tamošnji tabloid “The Mirror“.

Na vrhu liste je Šri Lanka, a iza Crne Gore su Mijanmar, Finska, pokrajina Sjeverni Vels u Velikoj Britaniji, Južnoafrička Republika, Škotska, Kanada, Oman i Čile.

“Crna Gora je označena kao ‘mala Hrvatska’ – ovaj predivni mali dragulj koji leži dalje niz fascinatnu jadransku obalu od svog poznatijeg istočnoevropskog susjeda, postala je magnet za bogate i poznate, privukavši zvijezde poput Tine

Tarner, familije Rotšild, te Bijonse i Džej Zija. I to uopšte nije čudno – ova mala država ima toliko  toga da ponudi, od 72 milje dugih plaža na obali, preko istorijskih starih gradova poput bedemima opasane stare Budve ili UNESCO zaštičenog Kotora, do sjajnih nacionalnih parkova kakav je Durmitor“, piše “The Mirror”.

List ističe da se u Crnoj Gori može provesti sedam dana već za 275 funti po osobi.

Putnicima iz Britanije se preporučuje da „bace pogled na luksuzan život u multimilionski vrijednoj marini i naselju Porto Montenegro u Tivtu – vrućoj novoj tački gdje evropsko jahting-plemstvo vezuje svoje impresivne superjahte“.

Britanski list savjetuje čitaoce da iskoriste letove loukost aviokompanije EasyJet iz Mančestera i Londona za Tivat, a kao dobar izbor preporučuje im aprilsku ponudu hotela „Montenegro Beach“ u Bečićima, od sedam noćenja za 275 funti, uključujući i avionsku kartu.

S.L

Najčitanije