11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora u fokusu Tim Hola

Dio postavke
Dio postavke

Izložba fotografija poznatog britanskog umjetničkog fotografa Tim Hola, inspirisana crnogorskim pejzažima otvorena je u „Lipa“ galeriji u Luštica Bay turističkom naselju kod Tivta.

Postavku čini 15 radova – crnogorskih pejzaža snimljene tokom posljednjih pet godina na primorju i području Durmitora, a izložba je otvorena za posjetiocime svakog radnog dana od 18 do 20 sati, do 2.septembra.

Sa izlozbe
Sa izlozbe

Hol je prvi put u Crnu Goru došao prije pet godina. Fasciniran ljepotama crnogorske obale, odlučio je da istraži više od pejzaža tog podneblja i tako pronašao Durmitor. Njegove fotografije imaju jedinstven pogled na crnogorsku obalu i durmitorski kraj, i predstavljaju lirski odgovor mjestima koja su ga fascinirala.

„Ovaj dio Jadrana ima poseban ton i prepoznatljivu boju i pruža beskrajnu inspiraciju za fotografisanje. Na Durmitoru, rano ujutru magla koja se uvija oko planina daje magičnu i nestvarnu atmosferu.“- objasnio je autor.

„Ambijent naše galerije ovom izložbom je „oživljen“ prelijepim pejzažima naše obale, od kojih su neki „uhvaćeni“ Holovom kamerom iz vazduha i donose potpuno novo viđenje tih, nama poznatih predjela. Kontrasti boja, more kao osnova i kupači i čamci kao kontrast toj osnovi fasciniraju koloritom.“ – kazala je Slavica Milić, izvršna marketing menadžerka u kompaniji „Luštica Development“ koja je priredila izlođbu djela poznatog britanskog umjetnika.

Tim Hall
Tim Hall

Tim Hol je umjetnički fotograf sa više od dvadeset godina iskustva, specijalizovan za putovanja, pejzaže i portrete. Njegovi radovi su predstavljeni u galerijama savremene umjetnosti u Evropi, Jugoistočnoj Africi i SAD. Holova namjera da vidi svijet kroz sočivo kamere je inspirisano romantikom putnika iz 19. vijeka, a odnedavno radom fotografa Nacionalne geografije.

Najčitanije