9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora domaćin 41. sjednice Generalne komisije za ribarstvo Mediterana

Kočarica
Kočarica – Foto:Boka News
Crna Gora će u periodu od 16. do 20. oktobra 2017. godine biti domaćin 41. redovnog zasijedanja Generalne komisije za ribarstvo Mediterana (General Commission for Fisheries – GFCM).

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja zasijedanje GFCM biće održano u hotelu Splendid, u Budvi. Skup će u ponedjeljak, 16. oktobra, u 10 sati otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede mr Milutin Simović.

GFCM djeluje u okviru Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) i ima za cilj da podstiče razvoj i zaštitu ribljih resursa i živih bogatstava mora, kao i održivo upravljanje ribarstvom i akvakulturom.

Plivarica – mreža, riba
Crna Gora je članica Generalne komisije za ribarstvo Mediterana od 2008. godine i do sada je aktivno učestvovala u radu ove međunarodne organizacije. Preporuke koje donosi GFCM su obavezujuće za njene članice, čime se omogućava primjena politika održivog korišćenja i zaštite ribljih resursa i ostalih organizama u moru.

Na skupu u Crnoj Gori učestvovaće oko 120 delegata iz 25 zemalja, koji će raspravljati o ribarskoj politici Mediterana. Osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, na ovom značajnom međunarodnom skupu za razvoj ribarstva, ispred Crne Gore učestvovaće i naučnici i istraživači iz Instituta za biologiju mora u Kotoru.

Najčitanije