“Conde Nast Traveller” preporučuje Crnu Goru kao destinaciju koju treba obavezno posjetiti

Gospa od Škrpjela – Foto Zoran Nikolić

Prestižni magazin “Conde Nast Traveller” preporučuje Crnu Goru kao destinaciju koju treba obavezno posjetiti, upoređujući je sa Italijom.

“Crna Gora je sledeća Italija i svako bi trebao da je posjeti” navodi se na početku teksta. Crna Gora se opisuje kao mala zemlja koja je 2006. godine stekla nezavisnost čija je populacija manja nego populacija Štokholma.

“O njenoj obali Lord Bajron je jednom napisao, ‘U momentu stvaranja planete, najljepše spajanje mora i zemlje desilo se na crnogorskoj obali.’, a izgleda da ovaj pjesnik nije jedini koji je tako mislio. Strme obale, prelijepe plaže na kojima nema gužve i istorijska naselja dovodile su brojne poznate ličnosti, a među njima i Sofiju Loren”, navodi se u tekstu.

Boka kotorska – foto Miro

Autor Bokotorski zaliv upoređuje sa jezerom Komo u Italiji i Norveškim fjordom: “Krivudavi Bokokotorski zaliv podsjeća na jezero Komo i Norveški fjord uz stara grčka utvrđenja i na listi je UNESCO-ove svjetske baštine.

Budva, najposjećenije mjesto u zemlji, sa svojim starim gradom, kamenim ulicama, venecijanskim zidinama i noćnim životom pravi je crnogorski Majami”.

Flora Art

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.