COK i VPSCG stipendiraju jedanaest najtalentovanijih vaterpolista

potpisivanje ugovora

Najtalentovaniji jedanaest crnogorskih vaterpolista primaće u 2017. godini stipendiju od 250 EUR, predviđeno je ugovorom Crnogorskog olimpijskog komiteta i Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Ugovore su potpisali predsjednici tih asocijacija, Dušan Simonović i Dejan Bajić. Saopšteno je da će po 50 odsto sredstava obezbijediti te dvije asocijacije.

Biće stipendirani vaterpolisti Jadran Carina Vladan Spaić, Filip Gardašević, Aleksa Ukropina, Petar Tešanović, Dušan Banićević i Đuro Radović, članovi Budve Blažo Mitrović, Savo Ćetković i Branko Franeta i igrači Primorca, Nikolas Saveljić i Dušan Matković.

“To su momci koji su bili srebrni na Svjetskom prvenstvu u Podgorici, to je potencijal koji je vrijedan. Sve u željii da te momke zadržimo i pružimo im satisfakciju za uloženi rad”, kazao je Simonović na konferenciji za novinare.

potpisivanje ugovora

On je naglasio da sredstva za stipendiranje nijesu dobijena od Međunarodnog olimpijskog komiteta, već su opredijeljena iz sopstvenog budžeta.

“Prvi put to radimo, planirali smo budžetom za stipendiranje oko 100 hiljada EUR. Biće razgovora i sa predstavnicima džudo, atletskog, teniskog jedriličarskog i karate saveza, kako bi došli do sportista, za koje smatramo, da će ozbiiljno konkurisati za Igre u Tokiju”, kazao je Simonović.

On je kazao da će od saveza tražiti veći stepen odgovornosti za uložena sredstva, navodeći da je iz tog razloga i ugovor na godinu.

Predsjednik VPSCG, Dejan Bajić, zahvalio se COK na razumijevanju za vaterpolo i plivački savez.

” Upravni odbor je na prijedlog selektora i stručnog savjeta, koji su procijenili da su pomenuti igrači perspektivni, donio odluku da ih u saradnji sa COK-om stipendira, i to na način da pola sredstava obezbjeđuje VPSCG, a pola COK. Ta sredstva predstavljaju podstrek igračima i klibovima da daju sve od sebe i da znaju da se na njih računa”, kazao je Bajić.

On je naglasio da do OI ima dosta takmičenja, navodeći da je rezultat sa nedavno održanog turnira u Budimpešti potvrda dobrog pravca u kojem ide ta asocijacija.

“Finansika situacija nije sjajna i svaki euro koji obezbijedimo je dobro došao”, kazao je Bajić.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.