Članovi kulturnog udruženja San Giacomo sa Krfa posjetili Kotor

Posjeta Kotoru

Članovi kulturnog udruženja San Giacomo sa Krfa,  po preporuci njihovog gradonačelnika Kostas Nikolouzosa juče su posjetili Opštinu Kotor.

Prijem predstavnika Udruženja, predsjednika Alexandros Makris i potpredsjednika Andreas Katsaros upriličen je u Palati Bizanti.

Predsjednica Skupstine Opstine Kotor Dragica Perović zahvalila je na posjeti i interesovanju Udruženja, koji su izrazili želju za uspostavljanjem saradnje iz oblasti kulture.

,,Kotor, poznat po svojim tradicionalnim lokalnim i internacionalnim manifestacijama, plesnim i pjevackim udruženjima i drustvima, Mornarici, obrazovnim i kulturnim ustanovama, gradska vrata otvara svim umjetnicima po cemu je i vijekovima prepoznatljiv kao multikulturni grad Evrope” istakla je predsjednica Perović.

Tokom prijema Udruzenje je predstavilo dosadasnji rad, kao i buduce aktivnosti.
Naziv i logo udruzenja San Giacomo nosi ime poznatog gradskog teatra, osnovanog od strane privatnika, preduzetnika i stanovnika Krfa.

Posjeta Kotoru

Uz dobru saradnju i konstantnu podrsku lokalne vlasti organizuju i sprovode promociju i unaprijedjenje bogatog kulturnog sadržaja u cilju razmjene iskustva i primjera dobre prakse sa gradovima iz okruzenja, a sa posebnim osvrtom na područje uvrstenih na UNESCO listi, na kojoj se od 2007. godine nalazi i Krf.

Nakon prijema, za predstavnike grupe od 30 clanova i prijatelja pomenutog grčkog udruženja organizovan je obilazak Starog grada.

Pored  Budve, Kotor je jedan od gradova u okviru obilaska jadransko jonskog područja, nakon čega slijede posjete Dubrovniku i Splitu.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.