Čistili Mamulu i plaže

Mamula
Mamula

Tokom proteklih dana radnici hercegnovskog preduzeća „Čistoća“ očistili su ostrvo Lastavica i tvrđavu Mamula i uredili plaže na dijelu rivijere od Kumbora do Kamenara.

Na priobalju ostrva Lastavica kod pristaništa, duž prilaznog puta i unutar tvrđave Mamula, uklonjen je otpad i pokošene zarasle površine.

U toku radova angažovana su sredstva i ljudstvo preduzeća “Čistoća”, a akciju je podržala nevladina organizacija “Plavi Crne Gore”.

Nakon izvršenih radova, prikupljeni otpad je odvežen u luku Zelenika, odakle je transportovan na deponiju.

Bijela
Bijela

Navedeni radovi održavaće se i tokom juna, jula i avgusta, osim uslučaju preuzimanja objekta od strane zakupca.

Radovima na rivijeri plaže su pripremljene za nasipanje, koje je predviđeno odlukom Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i najavljeno za period od danas, 8. juna, do 15. juna.

Čišćenje plaža
Čišćenje plaža

U skladu sa rješenjem Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju, sa sve mjesne zajednice na rivijeri određen je radnik za održavanje čistoće plaža. Odgovornost za izvršenje ovih poslova povjerena je preduzeću “Čistoća”.

Meljine -  Boka Kotorska
Meljine – Boka Kotorska

Očišćene su i nezakupljene plaže u Igalu i Herceg Novom, a održavanje istih ustupljeno je “Čistoći”.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.