Čistiće protivpožarne puteve

Tivćani kreću u preventivne mjere protiv vatrene stihije

Pjesacka staza Luštica
Pjesacka staza Luštica

Opština Tivat organizovala je sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica, na temu “Preventivne mjere u cilju priprema za požarnu sezonu”.

Sastanak je održan na inicijativu i u organizaciji Odjeljenja za pružanje pravne pomoći građanima i saradnju sa mjesnim zajednicama, koje funkcioniše u okviru opštinskog Sekretarijata za lokalnu samoupravu- saopšteno je juče iz lokalne uprave.

Imajući u vidu da se ponovo približava sezona požara, pokrenuto je pitanje mjera koje je potrebno preduzeti kako bi se lokalna uprava i građani što bolje pripremili za ovaj period. Među prioritetima jeste čišćenje lokalnih puteva, kako bi se omogućio neometan prolaz vatrogasnim vozilima, posebno u manje pristupačnim šumskim područjima.

Na sastanku je uočena potreba aktivnog uključivanja svih nadležnih opštinskih organa i službi, te preduzeća čiji je osnivač Opština, privatnih preduzeća i lica, NVO sektora, odnosno svih subjekata, koji mogu pomoći u cilju bolje pripreme i organizacije u susret požarnoj sezoni.

sa satanaka

Već naredne sedmice, u mjesnim zajednicama na teritoriji Opštine Tivat, biće organizovani sastanci, kako bi se precizno utvrdile lokacije puteva koje je potrebno raščistiti, kao i vršenje drugih propratnih radnji od značaja za ovu temu. Takođe, za narednu semicu predviđen je početak terenskih obilazaka svih mjesnih zajednica, od strane organa lokalne uprave.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik opštine Dejan Maslovar, komandir Službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić, direktor “Komunalnog preduzeća” Tivat Vlado Đukić, rukovodilac gore pomenutog odjeljenja Elvis Mustajbašić, kao i predstavnici mjesnih zajednica Jelka Mimica  ispred mjesne zajednice Lastva-Seljanovo, Ivan Starčević ispred MZ Krtoli, Anton Petrović ispred MZ Krašići i Josip Božinović mještanin MZ Gradiošnica.

1 komentar

  1. Ma brao..dakoprokopaju koji puteljak za neku nelegalnu kuću oliti vikendicu…ima takvih primjera već,tako da kad vidim ko predśedava,aog nami…inače nam je aog kako god obrneš sa ovakvijem koje se rasiplju i daju onima kojima je meleon kao nama milijarda…koliko puteva,magistrala,opreme za vatrogasce,covilnu zaštitu staje u 5 miliona…možda i helikopter?!…tako da ovo prnjanje,ili da izvinete isprazno planiranje možete nekom drugom servirati…A posebice sam oduševljen mogućnostima i sposobnostima novega direktora komunjalnog,taj će čudo učinjet…zaisto…adio te

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.