15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Čišćenje zidina Starog grada i okoline tvrđava Forte Mare i Citadele

Herceg Novi
Herceg Novi

NVO „Sinergija“ u saradnji sa Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg-Novog i drugim opštinskim institucijama i preduzećima, organizuje akciju čišćenja zidina Starog grada u južnom sektoru – okolini tvrđave Forte Mare i Citadele. Akcija će biti održana u subotu 17. decembra u 10 sati.

Sinergija je tokom 2016. godine, uz podršku lokalne uprave, otpočela izradu Studija graditeljskog nasljeđa Starog grada, koju finansira Fondacija Petrović Njegoš i u čijoj izradi učestvuju zajedno sa ekspertima iz Francuske – glavnim arhitektom za istorijske spomenike u Francuskoj Benjamin Moutonom, te Patrice Regnradom i Veronique Canas de Silva iz kompanije Archipat koja je specijalizovana za izrade istraživačkih radova i restauratorsko-konzervatorskih projekata.

Akcija čišćenja je dio projekta izrade ove Studije, kako bi se prostor mogao bolje sagledati i anallizirati, i svakako je potrebna kako bi se krenulo u valorizaciju ovog značajnog potencijala Starog grada Herceg-Novog, saopšteno je iz “Sinergije”.

 

Najčitanije