“Čiker MTB maraton 2017″ od Kraljeva do Kotora

Maraton

Bciklistički “Čiker MTB maraton 2017″, od Kraljeva (Srbija) sa ciljem u Kotoru biće održan od 24.juna do 7.jula 2017.  Maraton traje 10 dana i neće imati takmičarski karakter.

Na svojoj trasi biciklisti će proći preko planina u Srbiji i Crnoj Gori od kojih su najpoznatije: Zlatibor, Zlatar, Jabuka, Ljubišnja i Durmitor. Prolazeći rutom kroz: Guču, Požegu, Užice, Novu Varoš, Prijepolje, Pljevlja, Žabljak, Plužine, Nikšić, Risan i Kotor.

Maraton će se, u najvećem dijelu, kretati makadamskim šumskim i planinskim putevima, obilazeći pri tome turističke destinacije u dve države.

Više informacija i prijavu za maraton možete pronaći na web sajtu Čiker MTB.

ISTORIJA MARATONA

MTBC “Čiker” iz Kraljeva, u saradnji sa više turističkih organizacija, od 2012. godine je organizovao “Čiker MTB maraton” na relaciji Kraljevo – Pivsko jezero (Crna Gora). Prve godine maraton je bio deo IPA projekta: “Biciklom kroz Srbiju i Crnu Goru“, koji je proglašen za najbolji projekat prekogranične saradnje u 2012. godini, i finansiran je od strane EU.

CILJ MARATONA

Cilj organizacije maratona je sportsko-turistički tj. pored propagiranja biciklizma kao sporta i zdravog načina života, maraton promoviše i turističke i kulturne potencijale dve zemlje. Trajanje maratona se menja, a prolazi kroz brdsko – planinske predele dve zemlje, obilazeći pri tom turističke centre, kao i kulturne i druge znamenitosti na tim teritorijama.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.